Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Behandeling Rooseveltweg in commissie OCM in Wageningen

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wageningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wageningen

rondje Behandeling Rooseveltweg in commissie 6 november

Het college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad voorstellen om de tijdelijke inrichting van de Rooseveltweg te wijzigen in een weg met twee gescheiden rijbanen. Dit om de periode te overbruggen totdat de definitieve herinrichting plaatsvindt. Met deze oplossing loopt de gemeente vooruit op de uiteindelijke inrichting van de Rooseveltweg. De raadscommissie voor openbare werken, centrumbeleid en minderheden (OCM) heeft dit op 2 oktober jl. inmiddels besproken en de verwachting is dat een meerderheid in de gemeenteraad ook voor deze tijdelijk oplossing is.

De gemeente is bezig met de uitwerking van het voorstel en gaat uit van uitvoering van de werkzaamheden in maart en april a.s. Bij de voorbereiding moet de gemeente namelijk voldoende tijd hebben voor het geven van inspraak en moet de betrokkenen tijdig kunnen informeren. Daarnaast speelt het winterseizoen de planning parten.

Als de Roosveltweg wordt ingericht met gescheiden rijbanen, zullen een aantal extra verkeersdrempels nodig zijn. Dit om de snelheid van het verkeer af te remmen. Daarbij besteedt de gemeente aandacht aan klachten over trillingen en lawaai als gevolg van de eerder aangebrachte busdrempels. De gemeente zal daarbij in elk geval nader onderzoek doen in het kader van de Wet geluidhinder.

Het plan van aanpak over het voorstel voor de tijdelijke herinrichting met gescheiden rijbanen wordt behandeld in de commissie OCM van 6 november a.s. Naast de voorbereiding van de tijdelijk herinrichting is de gemeente de definitieve inrichting aan het voorbereiden.

Naar verwachting neemt de gemeenteraad daar in december a.s. een besluit over.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie