Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Burgemeester Dronten onthult ANWBborden kankerherdenkingsbos

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NED. KANKERBESTRIJDING-KWF

Burgemeester Dronten onthult ANWB-borden kankerherdenkingsbos

Burgemeester van Dronten onthult ANWB-borden
naar kankerherdenkingsbos aldaar

Amsterdam, 1 november 2001 - Op dinsdag 6 november 2001 om 13.00 uur onthult Burgemeester Mr. A.M.G. Gresel van de Gemeente Dronten nieuw geplaatste ANWB-richtingwijzers naar het Koningin Wilhelmina- bos. Het Koningin Wilhelminabos is een plek ter nagedachtenis aan dierbaren die aan kanker zijn overleden. Het bos ligt in de noordpunt van Boswachterij het Roggebotzand in de Gemeente Dronten. Stichting de Nationale Boomfeestdag is initiatiefnemer van het bos met de actie 'Bomen voor het Leven' en Staatsbosbeheer heeft het bos in 1999 geschonken aan de toen 50-jarige Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF).

Vanwege het grote aantal bezoekers was een goede bewegwijzering dringend noodzakelijk. Daarom heeft het KWF de ANWB verzocht richtingwijzers te plaatsen. Met medewerking van de Provincie Flevoland heeft de ANWB een en ander op korte termijn gerealiseerd.

Behalve Burgemeester Gresel zullen ook Dr.K.W. van de Poll, Algemeen Directeur van het KWF, de heer P. Derksen, directeur van Stichting de Nationale Boomfeestdag, en een vertegenwoordiging van Staatsbosbeheer meewerken aan de onthulling.

Op 9 december 2000 is begonnen met de aanplant van het Koningin Wilhelminabos. Daarbij zijn op een speciaal ontworpen herdenkingsplek 12 glaspanelen onthuld met ruim vijfduizend namen van overledenen aan kanker, die op verzoek van nabestaanden in dit bos worden herdacht. Aanstaande zaterdag 24 november 2001 vindt een tweede aanplantdag plaats. Voor die dag hebben zich opnieuw duizenden nabestaanden aangemeld. Het is niet mogelijk zich alsnog aan te melden. Vanwege het grote aantal deelnemers worden zij over drie groepen verdeeld die op afzonderlijke momenten bomen zullen planten. Vanwege de verkeersveiligheid worden deelnemers vanaf Six Flags met bussen naar het Koningin Wilhelminabos vervoerd.

De actie 'Bomen voor het leven' van de Nationale Boomfeestdag houdt in dat men voor f75,- de naam van een aan kanker overleden dierbare kan laten aanbrengen op een glaspaneel en, totdat de aanleg van het bos is voltooid, een boom kan laten planten. De netto opbrengst van de actie komt ten goede aan het KWF.

Volgend jaar vindt de aanplantdag plaats op 30 november. Namen van te herdenken personen kunnen tot uiterlijk 1 oktober 2002 worden aangemeld bij de Nationale Boomfeestdag, Princenhofpark 1, 3972 NG Driebergen. Telefoon: 030 - 69 26 126.


---
Mededeling voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie