Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Excursie/persconferentie Oostvaardersplassen Staatsbosbeheer

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STAATSBOSBEHEER

Excursie + persconferentie Oostvaardersplassen Staatsbosbeheer

Dinsdag 6 november om 13.00 uur:

Excursie en persconferentie rondom het maatschappelijk debat ecologische verbindingszone richting Veluwe

Kunnen de edelherten van de Oostvaardersplassen in de nabije toekomst hun partners bezoeken op de Veluwe? Hoeveel ruimte blijft er over voor de natuur als de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening wordt uitgevoerd? Komt er dan juist snel natuur bij of gaat er natuur af? Dinsdag 6 november aanstaande vertelt Staatsbosbeheer hier meer over. Staatsbosbeheer nodigt u uit voor een excursie door het gebied van de Oostvaardersplassen en een persconferentie over de visie die Staatsbosbeheer heeft op het realiseren van een ecologische verbindingszone tussen de grote natuurgebieden in Flevoland en op de Veluwe.

Na de excursie door het betreffende gebied komen op de persconferentie de volgende sprekers aan het woord:

Ir. Kees Vriesman, de nieuwe directeur Staatsbosbeheer, geeft zijn visie op de publiek private samenwerking van Staatsbosbeheer bij de uitvoering van het rijksbeleid op het gebied van natuur, landschap en ruimtelijke ordening

Dr. Frans Vera, ecoloog en specialist op het gebied van grote aaneengesloten natuurgebieden, geeft de schaal en de randvoorwaarden aan waarbinnen ecologische verbindingszones in ons land kunnen functioneren en wat de betekenis is voor het totale ecologische netwerk in Nederland.

Ir. Adri de Gelder, regiohoofd voor Flevoland en Overijssel van Staatsbosbeheer, presenteert de resultaten van een onderzoek dat KPMG in opdracht van Staatsbosbeheer heeft verricht naar de mogelijkheden van PPS- constructies (samenwerkingsverbanden tussen gemeenten, provincie en projectontwikkelaars) bij de realisatie van natuurdoelen en ecologische bufferzones. Op basis hiervan onderzoekt Staatsbosbeheer op dit moment op diverse niveaus de mogelijkheden voor een maatschappelijk debat over versnelde aanleg van robuuste ecologische verbindingszones. Tijdens de persconferentie zullen hierover de laatste bevindingen worden gepresenteerd.

Staatsbosbeheer heeft de ambitie om bij de realisering van het groene en blauwe rijksbeleid een belangrijke intermediaire rol te spelen op regionaal niveau. Het voordeel van deze aanpak is dat verschillende functies, zoals waterberging en duurzame recreatie, gecombineerd worden met natuurontwikkeling. Staatsbosbeheer ziet hierbij samenwerking gemeenten en provincie, waterschappen en private partijen als projectontwikkelaars in PPS constructies als een mogelijkheid om de door de regering gewenste uitbreiding van grote eenheden natuur versneld en betaalbaar te realiseren.

U kunt zich als persgenodigde opgeven voor deze excursie door te bellen naar: 030-69 26 214 of 06-125 078 20 (dit nummer is ook te gebruiken op de dag zelf) of een e-mail met uw gegevens te sturen naar (m.offermans@sbb.agro.nl).

Het programma begint om 13.00 in het beheersgebouw van de Oostvaardersplassen (deelnemers ontvangen maandag per e-mail een routebeschrijving): Kitsweg 1 (aan Knardijk, bij spoorwegviaduct) 8218 AA Lelystad.

Contactpersonen Staatsbosbeheer: Jan Kuiper, 06-53358259 of Marieke Offermans, 06-125 078 20
www.Staatsbosbeheer.nl


02 nov 01 14:31

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie