Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Berichten van de Gemeentebibliotheek Utrecht

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht


De Euro in de bibliotheek Van 6 november tot en met 10 december exposeert Bibiana de Graaf een serie kleuretsen in de Gemeentebibliotheek Oudegracht 167 te Utrecht. gelaten open plekken op de prenten, zodat de vormen kunnen ademen en
De wereld van Inheemse volkeren

Deze reizende tentoonstelling is ontwikkeld door het NCIV(Ned. Centrum voor Inheemse Volkeren) naar een concept van kunstenaar Bart Corduwener en heeft als doel een breed publiek te informeren omtrent de culturele rijkdom van inheemse volkeren. Tevens geeft het een indruk van de problemen waar deze volkeren in de huidige globaliserende wereld mee te maken hebben.

Deze tentoonstelling is te zien van 30 oktober tot 2 december in bibliotheek Lunetten en van 4 december tot 30 december in bibliotheek Overvecht

"Dag gulden, hallo Euro"

Feestelijke midwinter-euro-tea, in samenwerking met de Rabobank, met muziek, informatie en optredens rond de euro.

Centrale bibliotheek: donderdagmiddag 13 december

EURO-TENT met informatiemarkt

Tentoonstelling in de vorm van een tent met alle informatie over de euro en folders om mee te nemen.

Bibliotheek Kanaleneiland 29 oktober tot 2 december Centrale bibliotheek, Plein, 1e etage 12 december tot 30 december

Euro expositie

Uit de collectie van het uitleencentrum Beeldende kunst Utrecht.

Centrale bibliotheek hal, 1e en 2e etage 2 december - 31 december

"Jongens uit de buurt"

Expositie n.a.v. het boek "Jongens uit de buurt" van Louis Boumans, Hester Dibbits & Marleen Dorleijn. Twee jaar lang volgden de auteurs een hechte vriendengroep van Marokkaanse, Turkse en Surinaamse jongens uit Lombok. De jongens spreken over hun verleden, hun dagelijks leven, hun voorkeuren voor muziek, kleding, uitgaan, religie en taal. Met de fotos van Patricia Weijburg levert de expositie een verrassend direct beeld op van "leven tussen twee culturen".

Bibliotheek Overvecht, november Bibliotheek Zuilen, december

Zo ver weg en toch zo dichtbij

Fototentoonstelling van de Stichting Suriname Jaarkalender met de fotos van de onlangs gepresenteerde kalender 2002.

Bibliotheek Lunetten, november

Tentoonstelling"Stichting vele handjes"

De fototentoonstelling geeft een impressie van het project in Coxs Bazar, Bangladesch. Meisjes uit kansarme gezinnen krijgen onderwijs, de fotos zijn voor een deel door de meisjes zelf gemaakt.

E-mailadres Stichting: (Vele.handjes@wxs.nl)

Centrale bibliotheek, jeugdafdeling
1 november tot en met 1 december


De Euro in de bibliotheek

Vanaf 1 januari 2002 is de "Euro van ons allemaal", het betalingsverkeer vindt vanaf dat moment plaats in euros. Wat betekent dit nu voor u als bibliotheek klant? Er is een onderscheid gemaakt tussen de filialen en de Centrale bibliotheek.

Filialen Als u vanaf 2 januari nog met guldens wilt betalen in de filialen, nemen onze medewerkers dit geld niet aan, maar slaan ze het te betalen bedrag als vordering op in het bibliotheeksysteem. U kunt het leen-/ boetegeld of andere zaken dan later betalen, als u wel over euros beschikt. Het is dus het makkelijkst als u direct in januari al euros in uw portemonnee heeft.

Centrale bibliotheek In de Centrale bibliotheek kunt u, als u dat wenst, nog wel met guldens terecht. Daar wordt gedurende de maand januari een wisselkantoor ingericht waar u, tijdens de openingsuren en op vertoon van uw ledenpas, guldens kunt omwisselen voor euros. U kunt dan met de euros uw leen/boetegeld of andere zaken betalen. Het maximaal te wisselen bedrag is 100,-.

Voor meer algemene informatie kunt u een bezoek brengen aan het Info Point Europa in de Centrale bibliotheek, waar allerlei folders over Europa en de euro verkrijgbaar zijn. Ook kunt u surfen naar de website van het Nationaal Forum voor de introductie van de euro, www.euro.nl of u kunt bellen met de eurolijn: 0800-1521

laatste update:2 november 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie