Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra uitkering voor rolstoelgebonden mensen in Enschede

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Extra uitkering voor rolstoelgebonden mensen
Lichamelijk gehandicapten stimuleren om maatschappelijk actief te blijven
Enschede, 6 november 2001
Ook dit jaar kunnen zwaar lichamelijk gehandicapten met een gering inkomen rekenen op een eenmalige extra uitkering van f 1.200,- ( 544,54) van de gemeente Enschede. De uitkering is bestemd voor gehandicapten die permanent rolstoelgebonden zijn en zelfstandig wonen.

Het extra geld vormt een bijdrage in de extra (vervoers)kosten die rolstoelgebonden gehandicapten moeten maken voor het bijwonen van maatschappelijke en culturele activiteiten. De maatregel maakt deel uit van het gemeentelijke beleid inzake armoedebestijding en sociale activering conform het raadsbesluit van 17 april 2000. Over de uitkering behoeft geen belasting betaald te worden.

Voor een aanvraagformulier voor de eenmalige uitkering kan men terecht bij de wijkserviceafdelingen van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO). Een aanvraagformulier kan ook telefonisch worden aangevraagd op telefoonnummer (053) 481 7176. Gehandicapten die vorig jaar reeds een uitkering hebben genoten in het kader van deze regeling, krijgen door de gemeente automatisch een aanvraagformulier toegezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie