Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opleiding Transport en Logistiek stimuleert instroom vrouwen

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vakopleiding Transport en Logistiek
Zoek soortgelijke berichten
Vakopleiding Transport en Logistiek


6 NOVEMBER 2001
Vakopleiding Transport en Logistiek stimuleert instroom vrouwen in chauffeursvak

Eerste TRUST-vrouw geslaagd voor chauffeursdiploma en rijbewijs C!

TRUST-vrouw, Anita de Kok uit Almere, heeft in sneltreinvaart haar chauffeursdiploma en rijbewijs C gehaald. Zij is daarmee als eerste geslaagd van de 10 vrouwen die uit handen van Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat de TRUST-beurs 2001 ontvingen. Vakopleiding Transport en Logistiek geeft gedurende de zittingsperiode van minister Netelenbos elk jaar 10 vrouwen een beurs voor de opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Deze TRUST- beurzen, hebben tot doel de instroom van vrouwen in het chauffeursvak te stimuleren. Het is de bedoeling dat ook de overige vrouwen op korte termijn het rijbewijs C en het CCV-B chauffeursdiploma halen en aan de slag gaan als beroepschauffeur.

Anita de Kok gaat meteen door om het rijbewijs E bij C te halen. Daarna wil ze zo snel mogelijk aan de slag als chauffeur. Het zal haar weinig moeite kosten om een baan te vinden, want er zijn zo'n 3.600 vacatures op dit moment. Ondanks dat het aantal vrouwen dat werkzaam is in het beroepsgoederenvervoer het afgelopen jaar steeg van 6 naar 9%, laat het percentage vrouwen dat in de sector werkzaam is nog steeds te wensen over. Bemoedigend is wel dat het aantal vrouwelijke chauffeurs in de sector het afgelopen jaar spectaculair steeg: van
1.200 naar 2.000 (ruim 2%).


Chauffeur Worden
Ook met de imagocampagne 'Chauffeur Worden' die de Vakopleiding in opdracht van sociale partners is gestart, worden vrouwen expliciet uitgenodigd toe te treden tot de wereld van transport en logistiek. Een van de oorzaken dat er zo weinig vrouwen werkzaam zijn als chauffeur is de achterhaalde beeldvorming. Uit een grootschalig imago-onderzoek blijkt dat het gemiddelde beeld beperkt blijft tot het traditionele beeld van de internationale chauffeur. Terwijl deze slechts 25% vormt van het totaal aantal chauffeurs. De nadruk van de imagocampagne ligt dan ook op de veelzijdigheid van het chauffeursvak. Ook zijn er mogelijkheden om parttime te werken. Centraal in de campagne staat de internetsite www.chauffeurworden.nl.

Inschrijving Minister Netelenbos TRUST beurs 2002 Kandidaten voor de beurs 2002 kunnen zich via internet en op de komende BedrijfsautoRAI 2002 voor de nieuwe selectieronde inschrijven. Neem voor meer informatie contact op met Marja Boer van Vakopleiding Transport en Logistiek, tel. 0172-403637 of kijk op www.vtenl.nl voor een inschrijfformulier.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie