Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Getuigen berovingen gezocht
6-11-2001. De politie zoekt getuigen van twee berovingen die zondagavond en maandagmiddag plaatsvonden. Lees wat er gebeurd is en hoe u de politie kunt helpen op de pagina Assistentie Gevraagd. Man wordt onwel
6-11-2001. Maandagochtend werd een 64-jarige man uit Culemborg onwel op het terrein van een bedrijf aan de Elbaweg. De man lag plotseling voor zijn vrachtwagen op de grond. Niemand heeft gezien wat er is gebeurd, maar vermoed wordt dat het slachtoffer een hartstilstand kreeg en waardoor uit de vrachtwagen is gevallen. De traumahelikopter kwam ter plaatse en het slachtoffer werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd.
Najaarsoffensief V. Deijsselstraat
29-10-2001. Met ingang van 1 november 2001 start de politie van het bureau Lodewijk van Deijsselstraat weer een zogenaamd najaarsoffensief, dat tot 28 februari 2002 zal duren. Tijdens deze periode zal met name op de koopavonden, in de weekeinden en rond de feestdagen, extra politie aanwezig zijn. Zij wordt daarbij ondersteund door twee politieruiters en een aantal motorrijders. Daarnaast zal de politie extra controles houden op de metrostations Jan van Galenstraat, Burgermeester de Vlugtlaan en Sloterdijk. In samenwerking met de spoorwegpolitie zal er ook extra toezicht worden gehouden op de NS-stations Sloterdijk en Burgermeester de Vlugtlaan en in de treinen die deze stations passeren.
Het doel van dit offensief is, de in deze periode veel voorkomende vormen van criminaliteit zoals zakkenrollerij, berovingen en autocriminaliteit terug te dringen. De politie zal naast verscherpt toezicht ook met behulp van voorlichtingsmateriaal het publiek hierop wijzen. Tevens zullen er extra verkeerscontroles worden gehouden. Bomfietsongeluk: gewonde
5-11-2001. In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een 26-jarige Amsterdamse gewond nadat zij met haar bromfiets ten val was gekomen op de Nieuwe Foeliestraat. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Waarschijnlijk is de vrouw met haar bromfiets tegen een gele betonband aangereden, die ter plaatse ter afscheiding zijn geplaatst. Het slachtoffer droeg geen helm en is met hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Haar toestand werd de volgende dag stabiel genoemd.
Gewond bij aanrijding
5-11-2001. Vrijdagavond raakte een 27-jarige automobilist gewond bij een aanrijding op de Haarlemmerweg ter hoogte van de oprit naar de A10. Het slachtoffer kwam uit de richting Haarlem en wilde richting het centrum. Ter hoogte van de oprit naar de A10 kruiste een andere automobilist hem. De bestuurder kwam uit de richting van het centrum en wilde linksaf de A10 oprijden. Deze bestuurder dacht dat de hem tegemoetkomende auto ook de ring op zou draaien. Een aanrijding was het gevolg. Beide autos raakten zwaar beschadigd.


---

Zeven gewonden
5-11-2001. Zondagmiddag raakten zeven mensen gewond bij een aanrijding op de ringweg A10 bij de afslag S-113 ter hoogte van de Middenweg. Drie mensen moesten door de brandweer worden bevrijd. Zeven mensen werden naar een ziekenhuis vervoerd. De aanrijding ontstond toen een Volkswagen Golf met drie inzittenden achterop een file reed die was ontstaan op de A10. Een Mazda met daarin een gezin uit Amstelveen werd vol van achteren geraakt. Een derde auto werd ook geraakt, maar de inzittenden van deze auto bleven ongedeerd. Op advies van het ambulancepersoneel werden de inzittenden van de Golf door de brandweer uit hun auto bevrijd. Alle personen zijn naar een ziekenhuis vervoerd, maar niemand verkeert in levensgevaar. De A10 is één uur afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid.
Autoloze zondag Amsterdam
5-11-2001. Afgelopen zondag was een groot deel van Amsterdam afgesloten voor autos. De politie zette 170 agenten in op 40 posten. Er werden vijf mensen aangehouden wegens belediging. Eén persoon reed op de politie in en ging er daarna vandoor. Het kenteken van deze auto is bekend en de politie is op zoek naar deze bestuurder. Agenten maakten 105 keer proces-verbaal op tegen mensen die de afzettingen toch passeerden en daarnaast nog eens 60 keer voor onder anderen rijden door rood licht, overtreden van de maximum snelheid en het onnodig claxonneren.


---

Alcomobilist heeft geluk
5-11-2001. Zondagmorgen kwam een automobilist met de schrik vrij, nadat hij met de rechterzijde van zijn auto vol de vangrail van de A10 Noord raakte. De bestuurder reed door alsof er niets aan de hand was. Passerende agenten die getuige waren van de capriolen van deze bestuurder, hielden hem staande en roken direct dat de man gedronken had. Uiteindelijk kreeg de man een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,85 te hebben. Het rijbewijs van de man kon niet worden ingevorderd, want dat had hij niet. Ook daarvoor en voor zijn gevaarlijke rijgedrag kreeg de man een proces-verbaal.

---

Brand onder viaduct
6-11-2001. Maandagmiddag rukten brandweer en politie uit naar een brand bij het Bos en Lommerplantsoen, onder het viaduct over de rijksweg A10. De brandweer had het vuur snel onder controle. Omdat er mogelijk giftige stoffen waren vrijgekomen, heeft de brandweer metingen verricht. Deze wezen uit dat er geen gevaar was voor de volksgezondheid. Het verkeer heeft enige tijd stilgelegen. Ook het openbaar vervoer was drie uur gestremd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. Brandstichting wordt niet uitgesloten.


---

Verkeerscontrole Leidsestraat
6-11-2001. In het kader van het verkeerstoezicht hield de politie maandagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur een gerichte controle in de Leidsestraat. In totaal werden er 24 fietsers, 11 automobilisten en 2 bromfietsers op de bon geslingerd.


---

Inbraak verijdeld
6-11-2001. Maandagavond werden drie mannen aangehouden die poogden in te breken in een gebouwencomplex aan het Europaplein. Ze werden op heterdaad betrapt door een beveiligingsmedewerker, toen zij met een ladder naar de eerste verdieping van het gebouw klommen en daar probeerden een raam te forceren. Gewaarschuwde agenten konden de inbraak voorkomen en hielden de mannen aan. Zij waren in het bezit van diverse inbrekerswerktuigen. De mannen zijn ingesloten.


---

Met fietswiel in tramrails
6-11-2001. Maandagmiddag raakte een 34-jarige fietser gewond toen hij met het wiel van zijn fiets kwam vast te zitten in de tramrails van de Rijnstraat. De man kwam hierdoor ten val. Het slachtoffer werd met heupletsel per ambulance vervoerd naar een ziekenhuis.


---

Man springt zich een breuk
6-11-2001. Maandagmiddag trof de brandweer op aangeven van een omwonende een 45-jarige man uit Amstelveen aan in de bosjes van de Bijlmerdreef. De man bleek gewond aan zijn been. Hij was op weg richting het Fazantenhof en dacht een stukje af te snijden door van een talud te springen. Deze sprong van ongeveer zes meter hoogte leverde de man een gebroken been op.


---

Inbrekers aangehouden
6-11-2001. Maandagochtend hield de politie op de Piet Heinkade twee mannen aan op verdenking een inbraak te hebben gepleegd in een woning aan de Borneokade. Een buurtbewoner zag de twee mannen overal aanbellen. Hij vertrouwde het niet en hield ze in de gaten. Toen hij de mannen uit een woning zag komen belde hij de politie en gaf het signalement en een kenteken van de vluchtauto door. Agenten constateerden dat er inderdaad in een woning aan de Borneolaan was ingebroken en stelden een nader onderzoek in. Op de Piet Heinkade werd de vluchtauto onderschept en konden de mannen worden aangehouden. In de auto vond de politie onder andere een paspoort op naam van de bewoner van het pand waar was ingebroken. De verdachten zijn in verzekering gesteld.


---

Poging tot diefstal vrachtwagen
6-11-2001. In de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekenden getracht een laadbak met oud ijzer te stelen van een bedrijventerrein aan de Jan van Riebeeckhavenweg. De verdachten hebben een vrachtauto op het terrein van een schroothandelaar opengebroken en de daarop aanwezige laadbak eraf gegooid. Hierdoor ontstond schade aan het hek rond het bedrijf. Vervolgens hebben de daders getracht een laadbak met daarin 11.000 kilo schroot op de vrachtauto te laden. Dit mislukte, want de laadbak lag gekanteld op het terrein. De vrachtwagen raakte hierdoor zwaar beschadigd. Het bedrijfspand raakte ook zwaar beschadigd door de manoeuvres met de gekaapte vrachtwagen waarbij het pand een aantal keren werd geraakt. Uiteindelijk zijn de verdachten nog het pand binnen geweest en hebben daar een computer weggenomen. Van de verdachten ontbreekt ieder spoor.


---

Straatrover aangehouden
5-11-2001. Zondagavond hield de politie een 23-jarige man en zijn 47-jarige moeder aan op verdenking van de beroving van een vrouw op de Albert Cuypstraat. Het slachtoffer bleef ongedeerd, maar zij heeft zich nog niet bij de politie gemeld. De man bekende later meerdere misdrijven te hebben gepleegd.

De straatrover werd opgemerkt door een voorbijganger die vond dat hij zich opvallend gedroeg. De getuige zag dat de man veel aandacht had voor twee vrouwen die geld pinden. Toen de vrouwen klaar waren met pinnen, sloeg hij toe. Hij besprong één van hen en ging er met haar geld vandoor. Hij vluchtte in een auto waarin zijn moeder bleek te zitten. De getuige zette de achtervolging in en waarschuwde de politie met zijn mobiele telefoon. Agenten konden als gevolg daarvan de verdachten aanhouden op de kruising van de Vrijheidslaan met de Amsteldijk. Tijdens het onderzoek bekende de man nog een straatroof, de verduistering van de auto en een diefstal van geld. De rol van moeder bij de diverse misdrijven wordt nog onderzocht. Zij is ingesloten op verdenking van betrokkenheid. Beiden zijn in verzekering gesteld.

De politie is op zoek naar het slachtoffer. Vermoedelijk gaat het om een Spaans sprekende toeriste. Zij was samen met een andere vrouw. Eén van hen had een dikke rode winterjas aan en de ander droeg een zogenaamde Nepal muts. Zij wordt verzocht zich te melden bij het politiebureau de Pijp aan de Ferdinand Bolstraat, telefoonnummer (020) 559 35 70.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie