Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Getuigen berovingen gezocht
6-11-2001. De politie zoekt getuigen van twee berovingen die zondagavond en maandagmiddag plaatsvonden. Lees wat er gebeurd is en hoe u de politie kunt helpen op de pagina Assistentie Gevraagd. Man wordt onwel
6-11-2001. Maandagochtend werd een 64-jarige man uit Culemborg onwel op het terrein van een bedrijf aan de Elbaweg. De man lag plotseling voor zijn vrachtwagen op de grond. Niemand heeft gezien wat er is gebeurd, maar vermoed wordt dat het slachtoffer een hartstilstand kreeg en waardoor uit de vrachtwagen is gevallen. De traumahelikopter kwam ter plaatse en het slachtoffer werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd.
Najaarsoffensief V. Deijsselstraat
29-10-2001. Met ingang van 1 november 2001 start de politie van het bureau Lodewijk van Deijsselstraat weer een zogenaamd najaarsoffensief, dat tot 28 februari 2002 zal duren. Tijdens deze periode zal met name op de koopavonden, in de weekeinden en rond de feestdagen, extra politie aanwezig zijn. Zij wordt daarbij ondersteund door twee politieruiters en een aantal motorrijders. Daarnaast zal de politie extra controles houden op de metrostations Jan van Galenstraat, Burgermeester de Vlugtlaan en Sloterdijk. In samenwerking met de spoorwegpolitie zal er ook extra toezicht worden gehouden op de NS-stations Sloterdijk en Burgermeester de Vlugtlaan en in de treinen die deze stations passeren.
Het doel van dit offensief is, de in deze periode veel voorkomende vormen van criminaliteit zoals zakkenrollerij, berovingen en autocriminaliteit terug te dringen. De politie zal naast verscherpt toezicht ook met behulp van voorlichtingsmateriaal het publiek hierop wijzen. Tevens zullen er extra verkeerscontroles worden gehouden. Bomfietsongeluk: gewonde
5-11-2001. In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een 26-jarige Amsterdamse gewond nadat zij met haar bromfiets ten val was gekomen op de Nieuwe Foeliestraat. Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. Waarschijnlijk is de vrouw met haar bromfiets tegen een gele betonband aangereden, die ter plaatse ter afscheiding zijn geplaatst. Het slachtoffer droeg geen helm en is met hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Haar toestand werd de volgende dag stabiel genoemd.
Gewond bij aanrijding
5-11-2001. Vrijdagavond raakte een 27-jarige automobilist gewond bij een aanrijding op de Haarlemmerweg ter hoogte van de oprit naar de A10. Het slachtoffer kwam uit de richting Haarlem en wilde richting het centrum. Ter hoogte van de oprit naar de A10 kruiste een andere automobilist hem. De bestuurder kwam uit de richting van het centrum en wilde linksaf de A10 oprijden. Deze bestuurder dacht dat de hem tegemoetkomende auto ook de ring op zou draaien. Een aanrijding was het gevolg. Beide autos raakten zwaar beschadigd.


---

Zeven gewonden
5-11-2001. Zondagmiddag raakten zeven mensen gewond bij een aanrijding op de ringweg A10 bij de afslag S-113 ter hoogte van de Middenweg. Drie mensen moesten door de brandweer worden bevrijd. Zeven mensen werden naar een ziekenhuis vervoerd. De aanrijding ontstond toen een Volkswagen Golf met drie inzittenden achterop een file reed die was ontstaan op de A10. Een Mazda met daarin een gezin uit Amstelveen werd vol van achteren geraakt. Een derde auto werd ook geraakt, maar de inzittenden van deze auto bleven ongedeerd. Op advies van het ambulancepersoneel werden de inzittenden van de Golf door de brandweer uit hun auto bevrijd. Alle personen zijn naar een ziekenhuis vervoerd, maar niemand verkeert in levensgevaar. De A10 is één uur afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid.
Autoloze zondag Amsterdam
5-11-2001. Afgelopen zondag was een groot deel van Amsterdam afgesloten voor autos. De politie zette 170 agenten in op 40 posten. Er werden vijf mensen aangehouden wegens belediging. Eén persoon reed op de politie in en ging er daarna vandoor. Het kenteken van deze auto is bekend en de politie is op zoek naar deze bestuurder. Agenten maakten 105 keer proces-verbaal op tegen mensen die de afzettingen toch passeerden en daarnaast nog eens 60 keer voor onder anderen rijden door rood licht, overtreden van de maximum snelheid en het onnodig claxonneren.


---

Alcomobilist heeft geluk
5-11-2001. Zondagmorgen kwam een automobilist met de schrik vrij, nadat hij met de rechterzijde van zijn auto vol de vangrail van de A10 Noord raakte. De bestuurder reed door alsof er niets aan de hand was. Passerende agenten die getuige waren van de capriolen van deze bestuurder, hielden hem staande en roken direct dat de man gedronken had. Uiteindelijk kreeg de man een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Hij bleek een alcoholpromillage van 1,85 te hebben. Het rijbewijs van de man kon niet worden ingevorderd, want dat had hij niet. Ook daarvoor en voor zijn gevaarlijke rijgedrag kreeg de man een proces-verbaal.

---

Brand onder viaduct
6-11-2001. Maandagmiddag rukten brandweer en politie uit naar een brand bij het Bos en Lommerplantsoen, onder het viaduct over de rijksweg A10. De brandweer had het vuur snel onder controle. Omdat er mogelijk giftige stoffen waren vrijgekomen, heeft de brandweer metingen verricht. Deze wezen uit dat er geen gevaar was voor de volksgezondheid. Het verkeer heeft enige tijd stilgelegen. Ook het openbaar vervoer was drie uur gestremd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. Brandstichting wordt niet uitgesloten.


---

Verkeerscontrole Leidsestraat
6-11-2001. In het kader van het verkeerstoezicht hield de politie maandagochtend tussen 11.00 en 12.00 uur een gerichte controle in de Leidsestraat. In totaal werden er 24 fietsers, 11 automobilisten en 2 bromfietsers op de bon geslingerd.


---

Inbraak verijdeld
6-11-2001. Maandagavond werden drie mannen aangehouden die poogden in te breken in een gebouwencomplex aan het Europaplein. Ze werden op heterdaad betrapt door een beveiligingsmedewerker, toen zij met een ladder naar de eerste verdieping van het gebouw klommen en daar probeerden een raam te forceren. Gewaarschuwde agenten konden de inbraak voorkomen en hielden de mannen aan. Zij waren in het bezit van diverse inbrekerswerktuigen. De mannen zijn ingesloten.


---

Met fietswiel in tramrails
6-11-2001. Maandagmiddag raakte een 34-jarige fietser gewond toen hij met het wiel van zijn fiets kwam vast te zitten in de tramrails van de Rijnstraat. De man kwam hierdoor ten val. Het slachtoffer werd met heupletsel per ambulance vervoerd naar een ziekenhuis.


---

Man springt zich een breuk
6-11-2001. Maandagmiddag trof de brandweer op aangeven van een omwonende een 45-jarige man uit Amstelveen aan in de bosjes van de Bijlmerdreef. De man bleek gewond aan zijn been. Hij was op weg richting het Fazantenhof en dacht een stukje af te snijden door van een talud te springen. Deze sprong van ongeveer zes meter hoogte leverde de man een gebroken been op.


---

Inbrekers aangehouden
6-11-2001. Maandagochtend hield de politie op de Piet Heinkade twee mannen aan op verdenking een inbraak te hebben gepleegd in een woning aan de Borneokade. Een buurtbewoner zag de twee mannen overal aanbellen. Hij vertrouwde het niet en hield ze in de gaten. Toen hij de mannen uit een woning zag komen belde hij de politie en gaf het signalement en een kenteken van de vluchtauto door. Agenten constateerden dat er inderdaad in een woning aan de Borneolaan was ingebroken en stelden een nader onderzoek in. Op de Piet Heinkade werd de vluchtauto onderschept en konden de mannen worden aangehouden. In de auto vond de politie onder andere een paspoort op naam van de bewoner van het pand waar was ingebroken. De verdachten zijn in verzekering gesteld.


---

Poging tot diefstal vrachtwagen
6-11-2001. In de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekenden getracht een laadbak met oud ijzer te stelen van een bedrijventerrein aan de Jan van Riebeeckhavenweg. De verdachten hebben een vrachtauto op het terrein van een schroothandelaar opengebroken en de daarop aanwezige laadbak eraf gegooid. Hierdoor ontstond schade aan het hek rond het bedrijf. Vervolgens hebben de daders getracht een laadbak met daarin 11.000 kilo schroot op de vrachtauto te laden. Dit mislukte, want de laadbak lag gekanteld op het terrein. De vrachtwagen raakte hierdoor zwaar beschadigd. Het bedrijfspand raakte ook zwaar beschadigd door de manoeuvres met de gekaapte vrachtwagen waarbij het pand een aantal keren werd geraakt. Uiteindelijk zijn de verdachten nog het pand binnen geweest en hebben daar een computer weggenomen. Van de verdachten ontbreekt ieder spoor.


---

Straatrover aangehouden
5-11-2001. Zondagavond hield de politie een 23-jarige man en zijn 47-jarige moeder aan op verdenking van de beroving van een vrouw op de Albert Cuypstraat. Het slachtoffer bleef ongedeerd, maar zij heeft zich nog niet bij de politie gemeld. De man bekende later meerdere misdrijven te hebben gepleegd.

De straatrover werd opgemerkt door een voorbijganger die vond dat hij zich opvallend gedroeg. De getuige zag dat de man veel aandacht had voor twee vrouwen die geld pinden. Toen de vrouwen klaar waren met pinnen, sloeg hij toe. Hij besprong één van hen en ging er met haar geld vandoor. Hij vluchtte in een auto waarin zijn moeder bleek te zitten. De getuige zette de achtervolging in en waarschuwde de politie met zijn mobiele telefoon. Agenten konden als gevolg daarvan de verdachten aanhouden op de kruising van de Vrijheidslaan met de Amsteldijk. Tijdens het onderzoek bekende de man nog een straatroof, de verduistering van de auto en een diefstal van geld. De rol van moeder bij de diverse misdrijven wordt nog onderzocht. Zij is ingesloten op verdenking van betrokkenheid. Beiden zijn in verzekering gesteld.

De politie is op zoek naar het slachtoffer. Vermoedelijk gaat het om een Spaans sprekende toeriste. Zij was samen met een andere vrouw. Eén van hen had een dikke rode winterjas aan en de ander droeg een zogenaamde Nepal muts. Zij wordt verzocht zich te melden bij het politiebureau de Pijp aan de Ferdinand Bolstraat, telefoonnummer (020) 559 35 70.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...