Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Sittard

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 6-11-2001 Politieberichten district Sittard (HP 14.35 uur) Dinsdag 6 november 2001

Sittard, vrouw gewond bij tasjesroof:
Maandagavond 5 november 2001 is een 75 jarige inwoonster van Sittard in t Steegske te Sittard beroofd van haar handtas. De verdachte is onbekend gebleven.
Het slachtoffer liep maandag omstreeks 18.00 uur door t Steegske te Sittard waar zij voorbijgereden werd door een fietser. Kort daarna werd zij door dezelfde fietser van achteren bij haar tas vastgepakt en werd een poging gedaan deze weg te rukken. Het slachtoffer hield echter haar tas stevig vast en kwam daardoor ten val. De tasjesrover bleef aan de tas rukken waardoor het slachtoffer enkele meters over de grond werd gesleept en genoodzaakt was haar tas los te laten. De tasjesrover, eenblanke jongeman van achter in de dertig met een smal postuur, ging er daarna met de gestolen tas vandoor op een rammelende fiets in de richting van de Parklaan.
Een huisarts heeft het slachtoffer ter plaatse behandeld aan enkele bloeduitstortingen en kneuzingen.
Het slachtoffer deed daarna aangifte van de tasjesroof. Doende met het opnemen van de aangifte bleek in Geleen op de Amstelstraat enkele bankpasjes van het slachtoffer te zijn teruggevonden. De tas en de rest van de inhoud bleven spoorloos. In de tas was een beurs aanwezig met daarin ongeveer fl. 50,- en wat persoonlijke spullen. De politie stelt een onderzoek in.

Sittard, winkeldiefstal:
Een winkeldievegge werd maandagmiddag 5 november 2001 in een supermarkt aan de Walstraat te Sittard betrapt bij het plegen van een diefstal. Door optreden van de kompaan van de winkeldievegge wist zowel de winkeldievegge als haar kompaan te ontkomen. Gelukkig bleven de gestolen spullen wel achter.
Winkelpersoneel betrapte maandag kort na het middaguur in de supermarkt een vrouw die diverse spullen wegnam en vervolgens de winkel verliet zonder te betalen. Bij de uitgang werd zij door personeel ter verantwoording geroepen. Zij moest haar tas openen om de inhoud daarvan te controleren. Een onbekende man riep daarop de vrouw toe weg te rennen hetgeen zij ook deed. Winkelpersoneel zag nog wel kans de gebruikte tas afhandig te maken. De vrouw en haar kompaan wisten te ontkomen. De vrouw verloor tijdens haar vlucht een sleutelbos. Kort daarna meldde de onbekende man, de kompaan van de vrouw, zich in de supermarkt om de verloren bos sleutels op te halen. Met de opmerking dat de man even moest wachten omdat de politie onderweg was, koos de man eieren voor zijn geld en verdween met rasse spoed. De tas die de winkeldievegge afhandig was gemaakt bleek een geprepareerde tas te zijn. Met de gestolen spullen kon men ongestoord de beveiligingspoortjes passeren zonder dat het alarm in werking trad. In de tas zat voor enkele honderden guldens make-upspullen.

Sittard, rijden onder invloed:
De voorbije nacht zijn drie automobilisten in Sittard bekeurd wegens het rijden onder invloed.
Een 46 jarige automobilist uit Sittard werd dinsdagmorgen kort voor 02.00 uur op de Karolingenstraat gecontroleerd waarbij het alcoholgebruik bleek. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1 promille. Na verhoor kon hij huiswaarts met en rijverbod van 4 uur in zijn bezit. Een 38 jarige automobiliste uit Klimmen werd dinsdagmorgen omstreeks
01.30 uur op de Middenweg te Sittard gecontroleerd. Ook zij moest aan het politiebureau een ademanalyse ondergaan. De uitslag bleek een alcoholpromillage aan te geven van 1.2 promille. Na verhoor kon zij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur in haar bezit. Een 28 jarige automobilist uit Sittard werd omstreeks 4.35 uur op de Tunnelstraat gecontroleerd. Ook hij bleek naar alcohol te ruiken. Zijn ademanalyse aan het politiebureau gaf een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 410,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kan voorkomen. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 2 uur in zijn bezit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie