Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruim 65 miljoen voor onderwijshuisvesting 2002 Den Haag

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-11-06: Ruim 65 miljoen voor onderwijshuisvesting in 2002


---

Burgemeester en wethouders stellen op initiatief van wethouder Pierre Heijnen van Onderwijs, Sociale zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratie de gemeenteraad voor om in 2002 ruim 65 miljoen gulden ( 29,5 miljoen) te investeren in onderwijshuisvesting. Het voorstel sluit aan op de eerder door de gemeenteraad vastgestelde nota "Visie op onderwijshuisvesting 2000-2010 (rb 179)". Het gaat hierbij om modernisering van de huisvesting voor het openbaar- en bijzonder primair onderwijs èn het voortgezet onderwijs in Den Haag. Met het bedrag van 65 miljoen gulden is het hoogste uitgavenniveau bereikt sinds 1997. Desondanks is dit bedrag onvoldoende om het ambitieniveau dat met de eerder genoemde nota wordt nagestreefd te verwezenlijken. Onderwijskundige vernieuwing evenals eisen voortkomend uit wet- en regelgeving hebben gevolgen voor de onderwijshuisvesting. Om dit te kunnen blijven bekostigen, pleit de gemeente Den Haag samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) voor een structurele verhoging van door het Rijk beschikbaar gestelde middelen.

In 2002 wordt voor circa 48 miljoen gulden ( 21,8 miljoen) op diverse locaties in de gemeente (vervangende) nieuwbouw of uitbreiding gerealiseerd. Enkele van de meest in het oog springende projecten zijn:

*

de nieuwbouw ten behoeve van de openbare basisschool Maria Montessori en de bijzondere basisschool De Fontein op een nog te ontwikkelen locatie in Hoge Veld (Wateringse Veld)

*

de nieuwbouw van een lesgebouw met gymnastiekzaal aan de Den Helderstraat voor de bijzondere basisschool De Jonge Wereld en de openbare basisschool Helen Parkhurst

*

de nieuwbouw van een schoolgebouw met gymnastiekzaal voor de bijzondere basisschool Shri Vishnu aan de Abraham van Beyerenstraat
*

de nieuwbouw voor de bijzondere basisschool Da Costa aan de Hollanderstraat

*

de uitbreiding van de openbare basisschool Benoordenhout aan de Dreibholtzstraat

*

de uitbreiding van de openbare basisschool Prins Willem Alexan-der op de locatie Neherkade/ Slachthuisplein.

Voor het verrichten van groot onderhoud is ruim 17 miljoen gulden ( 7,7 miljoen) gereserveerd. Het gaat daarbij om de schoolgebouwen aan de Dreibholtzstraat 2-4, Elboogstraat 68, Aronskelkweg 1, Goudsbloemlaan 131, Tweede Messstraat 31, Verlengde Tweede Braamstraat 4, Mozartlaan 189, Laan van Poot 91, Roemer Visscherstraat 114, Weissenbruchstraat 119 en de Utenbroekestraat 6.

6 november 2001

last update: 6 november 2001 ;pag.: 9313; auteur: 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie