Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SilverStream versnelt oplevering J2EE-gebaseerde applicaties

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

SilverStream versnelt oplevering van de geavanceerde, J2EE-gebaseerde web applicaties met de uitgave van SilverStream eXtend Director

SilverStream eXtend Director neemt Web Services op en biedt deze aan op een manier die helder is voor elke gebruiker ongeacht de apparatuur

Hoofddorp - 6 november 2001 - SilverStream Software, Inc. (Nasdaq: SSW) heeft gisteren de beschikbaarheid aangekondigd van SilverStream eXtend(tm) Director 3.0 (eXtend Director). eXtend Director is volledig J2EE-compatibel, heeft Web Services-ondersteuning en neemt Web Services die belangrijke informatie en services bevatten, tot zich en biedt deze vervolgens aan op een heldere en betekenisvolle manier. eXtend Director is een kernonderdeel van de complete omgeving voor geïntegreerde services van SilverStream eXtend en vereenvoudigt en versnelt de ontwikkeling en toepassing van geavanceerde servicegeoriënteerde applicaties op een wijze die de verwachtingen van klant, partner en medewerker overtreft.

eXtend Director biedt ongeëvenaarde keuzemogelijkheden en flexibiliteit om bedrijven te helpen snel relevante content, gegevens en Web Services te leveren aan klanten, partners en medewerkers op elke apparatuur. eXtend Director biedt uitbreidbare, J2EE-compatibele subsystemen voor contentmanagement, bedrijfsregels, workflow, personalisatie, de bouw van portals, beveiliging, zoeken, aanpassing voor draadloze apparatuur en andere belangrijke functies die benodigd zijn voor het snel bouwen en toepassen van hoogwaardige, servicegeoriënteerde applicaties. Daarnaast zijn de subsystemen van eXtend Director zeer goed te configureren waardoor bedrijven op systemen van verschillende leveranciers kunnen gebruiken om met eXtend Director geavanceerde webapplicaties te maken.

Brad Murphy, CEO van Web Services en IT consultants, digitalESP: "SilverStream's visie op Web Services is vrijwel hetzelfde als onze eigen visie. Beide bedrijven begrijpen dat organisaties specifieke hulpmiddelen nodig hebben om een stap voorwaarts te maken. Met de release van eXtend Director, helpt SilverStream bedrijven Web Services te gebruiken zodat ze snel flexibele en op standaarden gebaseerde bedrijfssystemen kunnen implementeren die van grote betekenis zijn voor de gebruikers. Wij hopen onze relatie met SilverStream verder uit te bouwen omdat de markt voor Web Services blijft groeien."

Enkele belangrijke aspecten van eXtend Director zijn onder meer:

Snelle ontwikkeling en toepassing van geavanceerde, op J2EE-gebaseerde servicegeoriënteerde bedrijfssystemen: eXtend Director biedt wizards en visuele ontwerpfuncties waarmee het ontwikkelen van applicaties via de subsystemen van eXtend Director enorm wordt vergemakkelijkt en waarmee bedrijven snel applicaties kunnen inzetten die relevante informatie verschaft over deze services. eXtend Director is tevens volledig geïntegreerd in de SilverStream eXtend Workbench waardoor bedrijven bestaande projecten kunnen hergebruiken, zodat nieuwe oplossingen kunnen worden ontwikkeld vanuit bestaande sjablonen en de bedrijfskritische applicaties sneller op de markt kunnen worden gebracht.

Krachtige verwerking en levering van services aan elke gebruiker, ongeacht de apparatuur: eXtend Director stelt bedrijven in staat betekenisvolle content en services te leveren aan elke gebruiker ongeacht de apparatuur en ongeacht het front-end. Interacties kunnen worden gepersonaliseerd en aangepast met relevante ervaringen op basis van gebruikersprofielen, zakelijke partnerovereenkomsten en bestaande bedrijfsregels.

Ongeëvenaarde keuzemogelijkheden en flexibiliteit: eXtend Director is gebouwd op een flexibele modulaire architectuur van afzonderlijke, J2EE-compatibele subsystemen voor contentmanagement, workflow, personalisatie, gebruikersprofielen, self-service portals, beveiliging, draadloze apparatuur en bedrijfsregels die volledig uitbreidbaar en configurabel zijn. Deze subsystemen kunnen met andere systemen samenwerken, maar ook stand-alone gebruikt worden en ze kunnen afzonderlijk in licentie worden genomen door ISV's. Daarnaast kunnen bedrijven met eXtend Director op diverse manieren webapplicaties bouwen, waarbij ook Java-servlets, EJB's en JSP/Struts kunnen worden gebruikt. eXtend Director biedt ook volledige functionaliteit voor het ontwikkelen en inzetten van portals. De architectuur waarborgt dat eXtend Director en de applicaties die ermee gebouwd zijn, volledig overdraagbaar zijn naar J2EE-compatibele applicatieservers, zoals de SilverStream eXtend applicatieserver, de BEA WebLogic en de IBM WebSphere.

"SilverStream eXtend Director verandert de manier waarop content en services worden aangeboden door flexibele, standaards-gebaseerde Java ontwikkelingsframeworks te leveren waarmee bedrijven een technologie in handen krijgen voor hun bedrijfsstrategie en dus niet vast komen te zitten aan specifieke leveranciers of methoden", aldus Kim Sheffield, vice-president eBusiness Technologies van SilverStream Software. "eXtend Director maakt vooral optimaal gebruik van de overdraagbaarheid en interoperabiliteit, mogelijk gemaakt door de J2EE-standaards, bij het bouwen van geavanceerde en flexibele bedrijfssystemen die overal probleemloos content, gegevens en services kunnen leveren. eXtend Director kan als stand-alone worden gebruikt, maar ook in combinatie met de rest van het SilverStream eXtend-pakket.

Als belangrijke pijler van het SilverStream eXtend-pakket, biedt eXtend Director een op standaards gebaseerd raamwerk waarmee bedrijven snel relevante inhoud, gegevens en Web Services kunnen leveren aan de gebruiker, ongeacht zijn apparatuur. eXtend Director neemt Web Services op die gecreëerd zijn door SilverStream eXtend Composer (zie desbetreffende berichten van 5 november 2001) en verbetert de SilverStream eXtend Workbench door een hoog-productieve omgeving te leveren voor het inzetten van geavanceerde webapplicaties die op toonaangevende J2EE-applicatieservers draaien. Voor meer informatie over eXtend Director en de geïntegreerde serviceomgeving van SilverStream eXtend kunt u terecht bij: www.silverstream.com/director.

Beschikbaarheid
De complete omgeving voor geïntegreerde services van SilverStream eXtend, inclusief eXtend Director, is te verkrijgen via de wereldwijde verkoop- en serviceorganisaties van SilverStream. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met SilverStream Software op 1-888-823-9700 of
1-978-262-3000, of e-mailen (sales@silverstream.com). ISV's die geïnteresseerd zijn in het licenseren van de subsystemen van eXtend Director voor commerciële verspreiding, kunnen bellen naar 978-262-3001, of e-mailen: (silvernet@silverstream.com). SilverStrean levert ook upgrades voor ePortal-gebruikers. Voor meer informatie kunt u e-mailen naar (sales@silverstream.com)

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie