Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wassenaarders kunnen kandidaten sportprijs voordragen

Datum nieuwsfeit: 06-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wassenaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wassenaar

Wassenaarders kunnen kandidaten sportprijs voordragen 6-09-2001

Wie worden de opvolgers van Lisette van Koppen-Smits (sportvrouw), Fred Westgeest (sportman), zwemafdeling WZK (sportteam/club), Mark Erwich (sporttalent) en de heer T.C. Roeleveld (vrijwilliger)? Dit jaar zullen de Wassenaarse Sportprijzen voor de zesde keer worden uitgereikt en iedereen kan hiervoor kandidaten aanmelden.

Waarom sportprijzen uitreiken?
Waarom een prijs uitreiken aan mensen die iets doen wat ze leuk vinden? Bijvoorbeeld omdat er een aansprekende sportprestatie is geleverd. Bijvoorbeeld omdat een jonge sporter veel talent heeft en een steuntje in de rug verdient. Bijvoorbeeld omdat iemand al meer dan 10 jaar vrijwilligerswerk voor een sportvereniging verricht en daarom best eens in het zonnetje mag worden gezet.

Voor wie?
Er zijn sportprijzen voor: sportvrouw, sportman, sportteam of sportvereniging, als aanmoediging voor een jong talent en voor een vrijwilliger in de sport. Om in aanmerking te komen voor de sportprijzen geldt dat er een aansprekende sportprestatie moet zijn geleverd. Dit kan een kampioenschap of promotie zijn, maar dat hoef niet. Het kan bijvoorbeeld ook een individuele prestatie in relatie tot leeftijd zijn of het verloop van een competitie.

De aanmoedigingsprijs is bestemd voor een aankomend talent, jonger dan 18 jaar, van wie wordt verwacht dat zij/hij nog progressie zal maken. Om voor de vrijwilligersprijs in aanmerking te komen zal men, al dan niet binnen dezelfde sportvereniging, minstens 10 jaar op dit terrein actief moeten zijn.

Voor alle prijzen gelden bovendien de volgende twee voorwaarden:
1. De kandidaat die wordt voorgedragen woont in Wassenaar en ook de voorgedragen sportvereniging is in Wassenaar gevestigd;
2. De sportprestatie is geleverd tussen 1 augustus 2000 en 31 juli 2001.

Hoe?
U kunt een kandidaat voordragen door het aanmeldingsformulier in te vullen. Deze formulieren zijn bij de vereniging en bij de informatiebalie van de gemeente aan de Johan de Wittstraat 45 verkrijgbaar. Maar u kunt ook terecht op de website van de gemeente Wassenaar. Daar kunt u een kandidaat digitaal voordragen. Wilt u wel zo uitgebreid mogelijk aangeven waarom de voorgedragen kandidaat volgens u een prijs verdient?

Wanneer?
De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 17 november a.s. in het Raadhuis De Paauw. De aanmeldingen moeten uiterlijk 30 september a.s. zijn ingezonden.

Meer informatie?
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de heer J. Wessels, telefoon (070) 5122306, of met een communicatiemedewerkster van de gemeente Wassenaar, telefoon (070) 5122372.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie