Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin op bezoek in Amstelveen

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amstelveen

Nieuws

De Koningin komt op bezoek

Op 7 november 2001 zal Koningin Beatrix de gemeente Amstelveen bezoeken en het Stadshart officieel openen. Het belooft een heel spektakel te worden met muziek, ballonnen en vlaggetjes. Het Stadshart van Amstelveen zal weer bruisen van energie. Weken van een intensieve voorbereiding door de winkeliers, horeca, de culturele instellingen, de gemeente en vrijwilligers zullen dan tot uiting komen.

Wat is het programma op 7 november?

15.00 uur
Ontvangst Koningin Beatrix in Rembrandtpassage
Wandeling door winkelcentrum naar de Schouwburg 15.10 - 15.40 uur
Ontvangst Koningin Beatrix in Schouwburg Amstelveen 15.40 - 16.05 uur
Rondgang Koningin Beatrix Schouwburg, Muziekschool en Volksuniversiteit
16.05 16.15 uur
Openingshandeling op Stadsplein met vele honderden kinderen 16.15 16.30 uur
Bezoek van Koningin Beatrix aan de Bibliotheek en Kunstuitleen 16.30 uur
Aanvang besloten receptie in het Cobramuseum.

Toelichting programma

De koningin zal per auto naar Amstelveen komen en omstreeks 15.00 uur nabij de Rembrandtpassage in het winkelcentrum worden ontvangen door burgemeester Kamphuis en de commissaris van de koningin in Noord Holland de heer Van Kemenade.

Laura Garritsen (drie jaar), de jongste leerling van de Muziek- en Dansschool Amstelveen, zal daar de koningin bloemen aanbieden.

De koningin zal dan de nieuwe winkelpassage bezoeken en de nieuwe kunstagenda van Unicef ontvangen, om vervolgens naar de Schouwburg Amstelveen te wandelen.

In de Schouwburg Amstelveen zal zij worden toegesproken door burgemeester Kamphuis, waarna een muziekuitvoering van circa 15 minuten zal plaatsvinden door Tomoko Mukaiyama, vleugel en Jannnie Pranger, zang.

Om 15.30 uur bezoekt de koningin de Muziek- en Dansschool Amstelveen, de Volksuniversiteit en het Poppodium P60. Daar zullen verschillende bezigheden zijn zoals jazzballet, fluitensemble, strijkorkest, piano-groepsles, gitaarensemble, beeldhouwen, conversatie Japans, repetitie popgroep en repetitie jazzensemble.

Klokslag 16.00 uur zal de koningin op het Stadsplein de officiële openingshandeling plegen waarna de opening met een muziekspektakel, waaraan circa 400 kinderen zullen deelnemen, een feit zal zijn.

In de Bibliotheek en Kunstuitleen zal de koningin spreken met o.a. de coördinerend architect K. Rijnboutt en mevrouw K. Laglas, directeur SAO. In de Kunstuitleen zullen werken op fluweel en sieraden van respectievelijk Bert Vredegoor en Maria van Hees worden getoond.

Tot slot zal Hare Majesteit in het Cobramuseum voor moderne kunst Amstelveen worden ontvangen.

Daar zal zij tevens kennis kunnen maken met afgevaardigden van de Stedenbandrelaties van de gemeente Amstelveen zoals de burgemeesters van Villa El Salvador (Peru), Obuda-Békásmegyer (Hongarije) en Woking (Groot Brittanie), alsmede de ambassadeurs van Peru, Hongarije en Japan.

Tijdens een receptie In het Cobramuseum, waarbij verschillende bekende kunstenaars aanwezig zullen zijn (o.a. Tajiri, De Monchy, Verschoor en Schäperkötter), krijgt de koningin een cadeau aangeboden door de gemeente Amstelveen ter herinnering aan de officiële opening.

De organisatoren zien u graag in het Stadshart op 7 november!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie