Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-11-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 14.45 uur) Woensdag 7 november 2001

Maastricht, gewond bij aanrijding:
Een 43 jarige inwoner van het Duitse Keulen is woensdagmorgen 7 november 2001 op de Fort Willemweg te Maastricht gewond geraakt bij een verkeersongeval met een A.N.W.B-paal. De automobilist nam vanmorgen omstreeks 06.30 uur op de Fort Willemweg te Maastricht op de kruising met de Cabergerweg de bocht verkeerd waardoor de auto naast de rijbaan terecht kwam. De auto reed daarbij tegen een A.N.W.B-paal. De bestuurder liep daarbij een sleutelbeenbreuk op. Zijn verwondingen bleven gelukkig beperkt door het dragen van de autogordel. Gelet op de schade van de auto had het anders kunnen aflopen. De auto is rijp voor de sloop. Deze werd door een bergingsbedrijf weg getakeld.

Maastricht, bedrijfsinbraak:
Op woensdagmorgen 7 november 2001 heeft omstreeks 01.30 uur een inbraak plaatsgevonden in een meubelzaak gevestigd aan de Bergerstraat te Maastricht. Het slot van de toegangsdeur werd geheel vernield waardoor de toegang tot het bedrijf werd verkregen. Uit een kast werd een geldbedrag van enkele honderden gulden ontvreemd. De brandweer moest ter plaatse komen om de opengebroken deur te dichten.

Maastricht, brandstichting:
Dinsdagavond 6 november 2001 heeft omstreeks 21.45 uur een autobrand gewoed op de Veliahof te Maastricht. Bij onderzoek van de politie bleek het te handelen om een brandstichting. De gewaarschuwde brandweer bluste een brand die in het interieur van de auto woedde. Bij onderzoek bleek dat met een kei een gat in de achterruit van de auto was gegooid. Door de ontstane opening werd een doek, doordrenkt met een brandbare vloeistof, de auto binnengeduwd. Deze werd vervolgens in brand gestoken. Het interieur van de auto liep behoorlijk wat roetschade op. De achterbank welke in brand raakte werd vrijwel geheel vernield. De eigenaar heeft van de brandstichting aangifte gedaan. Zijn auto werd door een bergingsbedrijf weg getakeld.

Maastricht, woninginbraak:
In een woning aan de Raffineursdonk te Maastricht heeft op dinsdag 6 november 2001 een inbraak plaatsgevonden. De bewoners bemerkten de inbraak nadat zij dinsdagavond omstreeks 19.30 uur een deur van de schuifpui open aantroffen. Uit de woning bleek slechts en geldbedrag van enkele tientjes en drie cds ontvreemd te zijn. De inbreker wist in de woning te geraken na een klauterpartij naar het dak waar een dakraam geopend werd. De bewoners hebben van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, proces-verbaal voor winkeldief:
De politie heeft dinsdagmiddag 6 november 2001 tegen een 49 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt nadat deze was betrapt bij het plegen van een diefstal In een supermarkt gevestigd aan het Volksplein te Maastricht. De inwoner van Maastricht nam in de winkel twee pakjes shag en een stukje marsepein ter waarde van bijna fl. 20,- weg en rekende deze niet af aan de kassa. Bij het verlaten van de winkel werd hij door het personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. In het kader van snelrecht moet de inwoner van Maastricht zich op 17 januari 2001 bij de Officier van Justitie verantwoorden.

Maastricht, snorfietser gewond bij verkeersongeval: Een 43 jarige snorfietsbestuurder woonachtig te Maastricht is dinsdag 6 november 2001 omstreeks 16.50 uur op de President Rooseveltlaan te Maastricht gewond geraakt bij een verkeersongeval met een personenauto.
Vermoedelijk heeft de snorfietsbestuurder bij het oversteken van de President Rooseveltlaan vanaf de Prof. Cobbenhagenstraat een rood licht genegeerd waarna hij op de autosnelweg werd aangereden door een uit de richting van de Scharnerweg komende 51 jarige automobilist uit Weert. Door de klap van de aanrijding kwam de bromfietser ten val waarbij hij een bloedende hoofdwond opliep en slecht aanspreekbaar was. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht waar hij werd behandeld en ter observatie werd opgenomen. De politie maakt van de aanrijding proces-verbaal op.

Berg en Terblijt, jeugdige aanrander aangehouden: Een 13 jarige inwoner van Berg en Terblijt is dinsdagmiddag 6 november 2001 door de politie aangehouden kort nadat hij op de Meesweg te Berg en Terblijt een vrouw onzedelijk betastte.
De afgelopen weken deden meerdere jonge meisjes bij de politie van de basiseenheid Valkenburg-Margraten aangifte van het feit dat zij door een jeugdig persoon onzedelijk waren betast dan wel ten opzichte van hen schennis werd gepleegd. De slachtoffers verstrekten daarbij een signalement van de verdachte waarmee de politie na de voorvallen in Berg en Terblijt en Vilt op onderzoek ging.
Dinsdagmiddag controleerde de politie op de Meesweg een jeugdig persoon die mogelijk voldeed aan het signalement van de jeugdige aanrander. Doende met een gesprek met de jongen meldde zich bij de politiepatrouille een geëmotioneerde 47 jarige vrouw uit Berg en Terblijt die vertelde dat de jongen haar kort daarvoor, terwijl zij op haar fiets zat, onzedelijk had betast. Zij werd door de jongen in haar borsten geknepen. De jongen, een 13 jarige inwoner van Berg en Terblijt, werd daarop aangehouden waarna hij voor verder onderzoek werd overgebracht naar het politiebureau in Valkenburg. Tegen de jeugdige wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens zal in overleg met Justitie bekeken worden of hij nog voordat een strafrechterlijke vervolging wordt ingesteld, in een hulpverleningstraject kan worden geplaatst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie