Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jubileumconcerten Koninklijke Militaire Kapel

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Jubileumconcerten Koninklijke Militaire Kapel

07-11-2001

Persmededeling Ministerie van Defensie DV/PM/35

De Koninklijke Militaire Kapel viert met een vijftal jubileumconcerten het feit dat zij 125 jaar geleden van Koning Willem III het predikaat Koninklijk kreeg. De première van deze concerten is vandaag (7 november) in de Anton Philipszaal in Den Haag. In dit concert wordt de 1ste Symfonie The Lord of the Rings van Johan de Meij gespeeld met aansluitend Argentijnse muziekstukken. De Symfonie wordt met tekst ondersteund door Edwin Rutten, bekend als Ome Willem van de televisie.

In 1829 opgericht als Stafmuziek van het Regiment Grenadiers en Jagers maakt de Koninklijke Militaire Kapel deel uit van het muziekleven in de Residentie. Bij Koninklijk besluit is sinds 1876 de naam Koninklijke Militaire Kapel vastgesteld. De Kapel treedt op als ambassadeur van Nederland en de Nederlandse Krijgsmacht. Zo worden staatsbezoeken op de Dam in Amsterdam muzikaal verwelkomd door de Kapel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie