Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GS Zuid-Holland nemen regie herindeling Westland over

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

07-11-2001

GS Zuid-Holland nemen regie herindeling Westland over

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland zijn voornemens de regie in de procedure voor de gemeentelijke herindeling van het Westland over te nemen van de gemeenten in het Westland. Dat hebben zij vanmiddag meegedeeld in een overleg in het provinciehuis in Den Haag, waar zij de situatie in het Westland bespraken met de colleges van b en w uit het Westland en de Werkgroep Bestuurlijke Organisatie.

GS hebben veel waardering voor de intensieve discussie die in het Westland is gevoerd in de gemeenteraden en met de inwoners en het bedrijfsleven over de bestuurlijke toekomst van het Westland. Maar de zeven Westlandgemeenten zijn er niet in geslaagd binnen het met de provincie afgesproken tijdpad (vóór eind oktober) een unaniem standpunt vast te stellen over de herindeling. Zij blijven steken op twee varianten: de vorming van één gemeente Westland uit de huidige zeven en de vorming van de combinatie Maasland-Schipluiden naast samengaan van de overige vijf gemeenten.

Gedeputeerde D.C. Dekker (bestuurlijke zaken): "Nu de gemeenten geen overeenstemming hebben kunnen bereiken zijn Gedeputeerde Staten voornemens de regie voor de herindeling over te nemen. Zij zullen op korte termijn de formele stappen daartoe zetten."

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie