Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Trimbos gaat trainers bij drugsincidenten trainen

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Trimbos Instituut

Nieuwsflits

Train-de-trainer cursus hulp bij drugsincidenten

In november en december organiseert het project Drugs Voorlichting en Preventie van het Trimbos-instituut een 'train-de-trainer cursus' waarbij medewerkers van instellingen voor verslavingszorg (IVZ) en GGD opgeleid worden tot kerncursusdocent EHBD-u (Eerste Hulp Bij Drugsincidenten in het uitgaanscircuit). Het uitgaansleven krijgt regelmatig te maken met de gevolgen van riskant alcohol- en drugsgebruik. Mede daarom oriënteren IVZ en GGDen zich op preventiemogelijkheden in die sector. Deskundigheidsbevordering van personeelsleden in en rond de horeca is een van de interventies waarmee de instellingen een bijdrage kunnen leveren aan een veilig en ontspannen uitgaansklimaat.

'Educare: partner in zorg en educatie' heeft daarom in opdracht van het Trimbos-instituut twee kerncursussen EHBD-u ontwikkeld, één voor horecamedewerkers, portiers, taxichauffeurs (A1) en één voor georganiseerde veiligheidsmedewerkers (securitydiensten, politie) (A2). Na de kerncursus hebben de deelnemers kennis van uitgaansdrugs, van gezondheidsproblemen die kunnen optreden en van mogelijke hulpmaatregelen. Educare verzorgt ook de 'train-de-trainer cursus' die bestaat uit vier bijeenkomsten die gegeven worden op 7 en 21 november en op 5 en 19 december in het Trimbos-instituut. De cursus is bedoeld voor medewerkers van IVZ en GGD die betrokken zijn bij het uitgaanscircuit en die ervaring hebben in voorlichting en/of hulpverlening en die beschikken over enige didactische vaardigheden.


* Miriam de Jonge (030) 297 11 00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie