Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Resultaten eerste drie kwartalen 2001 SwitchLink

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SwitchLink: Winst verdubbelt na 9 maanden

Antwerpen - Switchlink nv, gespecialiseerde
netwerkintegrator en onderdeel van de ICT groep Intrasoft International nv, meldt voor de eerste 9 maanden van 2001 een winst voor belastingen en afschrijvingen (EBITDA) van 17.3 Miljoen Bfr of 428.855 ¤. Dit komt neer op een stijging van maar liefst 93% ten opzichte van het volledige kalenderjaar 2000.

Voor het vierde kwartaal verwacht het bedrijf een verdere winstaangroei aan het tempo van de afgelopen maanden. Hierdoor zal het oorspronkelijke vooropgestelde plan voor 2001 van 22 Miljoen Bfr of 545.365 ¤ EBITDA zeker gehaald zal worden. Voor de komende jaren meent de directie dat een verdere groei à rato van 25% tot 30% realistisch is. Zij stelt dat dit voornamelijk haalbaar zal zijn door de interne kennisopbouw en het behoud van zijn zeer gemotiveerde personeelsleden.

"We kunnen spreken van een succesvolle transformatie van een klassieke hardware georiënteerde netwerkintegrator naar een meer IP-service gerichte organisatie in minder dan een jaar tijd" zegt Paul Brees, Afgevaardigd Bestuurder Switchlink.

"Switchlink is dit jaar gestart met een relatief zwak eerste kwartaal ingevolge de inspanningen van deze strategische herpositionering. Door een hernieuwde focus op het aanbieden van additionele IP-diensten zoals o.a. VPN en data-security oplossingen werd de operationele marge naar de tweede helft van het jaar toe gevoelig verbeterd."

"Bovendien is ons aanbod een beetje anti - cyclisch : onze VPN oplossingen zorgen voor een gevoelige kostreductie van het telecommunicatiebudget op minder dan 6 maanden. En dat krijgt bijzondere aandacht van elke directie in tijden van nakende recessie. Tegelijkertijd hebben we ook bewust meer toenadering gezocht naar de middelgrote KMO markt, in plaats van enkel op de schaarse zeer grote projecten te werken waar iedereen op vecht".

Voor 2002 ziet Brees een verdere evolutie van Switchlink langs drie technologische assen, namelijk ten eerste applicatiebewuste LAN's en Optical Gigabit WAN's; ten tweede Managed security outsourcing, VPN en totale databeveiliging voor KMO's; en tenslotte Local loop ontbundeling oplossingen voor carriers en ISP's rond DSLAM's, nieuwe BAS ( Broadband Access Server) applicaties en Intelligent Edge Switching.

Over SwitchLink :
SwitchLink is een 'one stop', klantengerichte netwerkintegrator die zich concentreert op Enterprise LAN/WAN, Emerging Carriers & ISP's, maar ook op E-Business en ASP networking opportuniteiten. Samen met de producten die men aanbiedt, verzorgt SwitchLink ook installatie, onderhoud, outsourcing en trainingsdiensten.
Vanaf juli 2000 maakt SwitchLink deel uit van Intrasoft International, een ICT-dienstenbedrijf dat meer dan 250 mensen tewerkstelt in kantoren te Brussel, Luxemburg en Athene. SwitchLink speelt een leidende rol in het internationale data- en telecommunicatieaanbod van de groep.
Het aanbod van SwitchLink bestaat uit producten van Nortel Networks voor IP-netwerken, ADC-Kentrox en Marconi (Fore) voor ATM backbones, Packeteer voor applicatie-gebaseerd WAN management, NetScreen voor VPN, firewall en Traffic Shaping, Efficient Networks voor ADSL-oplossingen, en Foundry Networks voor L4/L7 switches.

ots original text: SwitchLink NV
Beschikbaar op internet: www.newsaktuell.be

Voor aanvullende informatie:
SwitchLink NV. Paul Brees - Afgevaardigd Bestuurder, Herentalsebaan 645 - 2160 Wommelgem
Tel: 03/355.35.11
Fax: 03/355.35.19
e-mail : p_brees(switchlink.be
www.switchlink.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie