Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bijgesteld programma bezoek prins en Máxima aan Groningen

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 25 oktober 2001 Persbericht nr. 218

Bijgesteld programma bezoek 7 november a.s. van ZKH Prins Willem van Oranje en mevrouw Máxima Zorrequieta aan provincie Groningen

Bijgaand treft u aan het bijgestelde programma van het bezoek dat ZKH Prins Willem van Oranje en mevrouw Máxima Zorrequieta op 7 november a.s. aan de provincie Groningen zullen brengen. Tevens is bijgevoegd een overzicht van de wijzigingen ten opzicht van het oorspronkelijk geplande bezoek op 13 september jl, dat vanwege de gebeurtenissen in Amerika werd geannuleerd.

Verplichte accreditatie pers

Wij wijzen de vertegenwoordigers van de pers er uitdrukkelijk op dat voor het bijwonen van het bezoek noodzakelijk is dat men zich uiterlijk 31 oktober a.s., 16.00 uur laat accrediteren bij de Rijksvoorlichtingsdienst, tel. 070-3564142, fax. 070-3564684.

Ook voor degenen die zich al geaccrediteerd hadden voor het oorspronkelijk geplande bezoek, geldt de verplichting zich wederom aan te melden.

Mogelijkheid busvervoer

Als men gebruik wil maken van busvervoer tussen de te bezoeken locaties, dient dit vermeld te worden bij de accreditatieaanvraag.

Programma

09.30 uur Aankomst bij het Stadhuis te Groningen. Ter verwelkoming zijn aanwezig:

- de heer J.G.M. Alders, Commissaris van de Koningin in de provincie Groningen

- de heer J. Wallage, burgemeester van Groningen Door mevrouw L.H.F. Louis wordt aan mevrouw Máxima Zorreguieta een handboeket aangeboden.
In de Hal (1e verdieping) van het Stadhuis worden door de Commissaris van de Koningin voorgesteld de leden van het college van Gedeputeerde Staten:

- de heer M.A.E. Calon (PvdA)

- de heer H. Bleker (CDA)

- de heer J.R.A. Boertjens (VVD)

- mevrouw R.G. Jansen (PvdA)

- mevrouw M.L. de Meijer (PvdA)

- de heer T.A. Musschenga (CDA) en

- de heer H.J. Bolding, griffier
en door de burgemeester, de wethouders van de stad Groningen:
- de heer W. Smink (PvdA)

- de heer K.F.Schuiling (VVD)

- de heer R.J. Bron (D66)

- de heer F.J. Paas (CDA)

- de heer T.P.J. Bruinsma (PvdA)

- de heer W.R. Pattje (PvdA) en

- de heer A.Wink, gemeentesecretaris

09.35 uur Verwelkoming door de burgemeester van Groningen in de Oude Raadszaal van het Stadhuis.
Toelichting op het programma door de Commissaris van de Koningin in de provincie Groningen.
Een tweetal presentaties zal worden verzorgd over ontwikkelingen in de provincie en stad Groningen door:

- gedeputeerde M.A.E. Calon en

- wethouder W. Smink

10.00 uur Vertrek via bordes Stadhuis van Groningen

10.02 uur Aanvang wandeling door de binnenstad van Groningen naar het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

10.15 uur Aankomst bij het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.
Ter verwelkoming zijn aanwezig:

- de heer S.K. Kuipers, voorzitter College van Bestuur Rijksuniversiteit Groningen

- de heer D.F.J. Bosscher, Rector Magnificus Rijksuniversiteit Groningen

- de heer D.J. Houwen, voorzitter College van Bestuur Hanzehogeschool Groningen
In de Engelse Zaal van het Academiegebouw stelt de heer Kuipers de deelnemers voor van het onder zijn leiding te voeren gesprek over voor- en nadelen verbonden aan de invoering van een Bachelor- en Master-degree, c.q. de integratie van universitair en hoger beroepsonderwijs.
Het betreft:

- mevrouw Saskia van de Mortel, studente Rijksuniversiteit Groningen;

- de heer Alexander Dalenoort, student Rijksuniversiteit Groningen;

- mevrouw Fransien van ter Beek, studente Hanzehogeschool Groningen;

- de heer Alexander Kolks, student Hanzehogeschool Groningen. De heren Kuipers, Bosscher en Houwen nemen eveneens aan dit gesprek deel.

10.45 uur Vertrek per koets door de binnenstad van Groningen naar het Groninger Museum.

11.00 uur Aankomst bij het Groninger Museum. Begroeting door de directeur van het museum, de heer K. van Twist. Ontvangst in paviljoen Mendini I, waar de heer Van Twist het werk van het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf zal toelichten, gevolgd door een korte bezichtiging van het nieuwe Ploegpaviljoen.

11.25 uur Vertrek per bus naar het Reitdiepgebied. Tijdens de busrit zal een aantal ontwikkelingen in dit gebied op het terrein van de landbouw, natuur en landschap door gedeputeerde mevrouw R.G. Jansen worden toegelicht.

11.55 uur Aankomst in Garnwerd (gemeente Winsum) Bij korenmolen "De Meeuw" is ter begroeting aanwezig de burgemeester van Winsum, de heer A. Dees
Korte wandeling naar café Hammingh.
In de gelagkamer van het café stelt de Commissaris van de Koningin de deelnemers voor van de onder zijn leiding te voeren gedachtenwisseling over de landbouw-ontwikkelingen in Groningen en de toekomstverwachtingen.
Het betreft:

- de heer Derk Gesink;

- mevrouw Ingeborg Bosma;

- de heer Erno van den Aker;

- mevrouw Wiena van Maldegem-Barkema;

- de heer Jan Willem Bakker;

- de heer Frans Keurentjes.
Bij dit gesprek is tevens aanwezig gedeputeerde mevrouw R.G. Jansen.

12.35 uur Vertrek naar het asielzoekerscentrum in Winsum.

12.50 uur Aankomst bij het asielzoekerscentrum in Winsum Ter begroeting is aanwezig de locatiemanager van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), de heer A.J. Schutrups. Rondleiding, waarbij kennis wordt genomen van een aantal centrale voorzieningen zoals de fietsenwerkplaats, kledingwinkel, kindercrèche en recreatieruimte.
Korte ontmoeting met een asielzoekersfamilie in één van de wooncaravans.

13.20 uur Vertrek naar de borg Verhildersum in Leens (gemeente De Marne)

13.40 uur Aankomst bij de borg Verhildersum in Leens. Ter begroeting is aanwezig de burgemeester van de gemeente De Marne, mevrouw J. Stam en de voorzitter van de Stichting Borg Verhildersum, de heer R.P. Meijer.
In het koetshuis van de borg zal mevrouw Stam een uiteenzetting geven over de Waddenzee als natuurgebied en het ontstaan van het cultuurlandschap Lauwersmeer-gebied in relatie tot de Waddenzee. Korte wandeling naar het "Schathoes" van Verhildersum.

14.00 uur Informele bijeenkomst met alle direct betrokkenen bij het kennismakingsbezoek.

14.30 uur Einde bezoek en afscheid.

Wijzigingen programma kennismakingsbezoek op woensdag 7 november 2001 t.o.v. oorspronkelijke versie 13 september 2001
* De belangrijkste wijziging betreft de inpassing van een bezoek aan het asielzoekerscentrum in Winsum. Hiervoor is een half uur in het programma ingeruimd!
Het belangrijkste accent ligt hierbij op de samenwerking tussen de asielzoekers en de locale vrijwilligers.

* In de tweede plaats zal bij het bezoek aan het Groninger museum naast een ontvangst in paviljoen Mendini I, waar de directeur van dit museum, de heer Kees van Twist, het werk van het Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf zal toelichten, tevens het nieuwe Ploegpaviljoen worden bezichtigd.
In dit paviljoen is een permanente expositie van werken van de Groninger kunstkring De Ploeg ingericht. Momenteel valt daar vooral werk van Jan Wiegers te bewonderen.

* In verband met de hiervoren genoemde wijzigingen is de totale duur van het bezoek met een uur verlengd. In plaats van 13.30 uur is nu 14.30 uur de eindtijd.

* De begin- en eindtijd van de afzonderlijke programma onderdelen is hierop aangepast.

+ Het bezoek aan het Academiegebouw RUG is met 5 minuten opgerekt;

+ Dit geldt ook voor het bezoek aan het Groninger Museum;
+ Gedachtenwisseling met jonge Groninger boeren in cafe Hammingh in Garnwerd, c.q. het onderdeel Garnwerd, is met 10 minuten verruimd.

* Voor het programma in de stad Groningen geldt het volgende:
+ wandeling van Stadhuis Groningen naar Academiegebouw langs zuidzijde Stadhuis via Waagplein (met een culturele aankleding door een optreden van leden van danssalon La Passion, i.p.v. op de museumbrug) naar Grote Markt Noordzijde.

+ de route van de koetstocht vanaf het Broerplein naar het Groninger museum is ingekort en leidt langs: Broerplein, Nieuwe Kijk in't Jatstraat, Stoeldraaierstraat, A.Kerkhof Noordzijde, Munnikeholm, Gedempte Zuiderdiep, Stationsstraat, Emmaplein, Ubbo Emmiussingel, Museumeiland.

Voor verdere vragen omtrent het bezoek kan contact opgenomen worden met mevrouw M.F.C. Bertens van de afdeling bestuurscontacten van de provincie Groningen, tel. 050-3164765.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...