Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mali inspireert dubbelexpositie in raadhuis Hilversum

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Persberichten Week 46 (12 - 18 november 2001)

Dubbelexpositie in het raadhuis

Tot en met 30 november kunnen bezoekers van het raadhuis de dubbelexpositie van Annelies van Brink (foto's) en Arja Hoogstadt (keramiek in leemcultuur) bezoeken. Deze kunstenaressen hebben zich onder meer laten inspirereren door de monumenten die Mali rijk is.

De gemeente Hilversum ondersteunt ontwikkelingsprojecten in deze Afrikaanse staat. Daarvoor werd in 1991 de stichting Initiatiefgroep Ontwikkelingssamenwerking Hilversum (IOH) opgericht.

Met geld uit Hilversum is een wijkcentrum opgezet waar vrouwen een beroepsopleiding kunnen volgen. Er is een kleuterschool ingericht (voor de kinderen van deze vrouwen). Verder is men begonnen met een vuilnisophaalsysteem en er zijn hulpmiddelen verstrekt aan gehandicapte kinderen. In 2001 is met het geld van de gemeente een oude vestibule gerestaureerd die een onderdeel was van een voormalig koningshuis.

Annelies van Brink is gespecialiseerd in documentaire reisfotografie. Zij bezocht in februari Mali waar ze onder meer voor de IOH projecten heeft gefotografeerd. Arja Hoogstadt heeft haar werk voor deze tentoonstelling gebaseerd op het thema ` deuren en ramen, in het bijzonder in de Afrikaanse leembouw'.

De dubbelexpositie werd woensdag 7 november geopend door burgemeester Ernst Bakker.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie