Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bondsrepubliek pakt BTW-carrousels per 01-01-2002 aan

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Juridische Nieuwsbrief Duitsland november 2001

### 3. Bondsrepubliek pakt BTW-carrousels per 01-01-2002 aan

Criminele organisaties weten steeds vaker de fiscus te benadelen door via internationale in- en uitvoerconstructies de BTW ten onrechte bij de fiscus terug te vragen. De bondsregering heeft nu tegenmaatregelen genomen middels een nieuw wetsontwerp. Deze maatregelen raken ook bonafide ondernemers. De toekomstige gevolgen:


- Het Finanzamt heeft in de toekomst de mogelijkheid om de restitutie van omzetbelasting van het stellen van zekerheden afhankelijk te maken.

- Ondernemers die in de verkoopketen voorkomen, worden hoofdelijk aansprakelijk voor niet afgedragen omzetbelasting indien zij wisten of hadden moeten weten dat zij onderdeel van een carrousel zijn (opletten met wie je zaken doet).

- Nieuwe bedrijven zullen maandelijkse (en niet meer per kwartaal) aangifte moeten doen.

- Het Bundesamt für Finanzen zal controles coördineren. Ook is het Bundesamt verantwoordelijk ervoor te zorgen dat omzetbelasting in het kader van e-commerce activiteiten zal worden afgedragen.
Anwaltskanzlei Strick
Siemensstrasse 31
47533 Kleve
Duitsland
tel. 0049 2821 72220
fax. 0049 2821 722244
e-mail: (kanzlei@strick.de)
internet: www.strick.de

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie