Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeepfabrikanten geven toe dat alle wasmiddelen goed zijn

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

Alle wasmiddelen even goed?
Zeepfabrikanten geven toe dat alle wasmiddelen even goed zijn. Het enige verschil zit nog in imago en gebruiksgemak.

De Consumentenbond kan dus wel stoppen met het testen van wasmiddelen. "Het kwaliteitsverschil tussen de grote zeepmerken is nihil," zegt technisch directeur Beij van Lever Fabergé in NRC Handelsblad van 3 november.

Als we de wasmiddelenreclames moeten geloven, zijn de grote pakken poeder allang achterhaald en wassen zakjes, builtjes, blokken en parels stukken beter. Daarom zijn de uitspraken van de wasmiddelfabrikant opmerkelijk. Eigenlijk geeft hij hiermee toe dat het helemaal niet uitmaakt welke vorm het wasmiddel heeft en dat het goedkoopste middel net zo goed wast als het duurste.

Uit het laatste onderzoek van de Consumentenbond naar wasmiddelen (december 2000), blijkt dat de kwaliteit van zepen van de verschillende fabrikanten wel verschilt. Daarblij blonken de bekende merken niet uit ten opzichte van de huismerken. De drie wasmiddelen die als eindresultaat 'goed' kregen, waren allemaal huismerken (C1000, Hema, Super).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie