Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister Herfkens neemt bushmeat petitie in ontvangst

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Vereniging van Dierentuinen
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Amsterdam, 6 november 2001

Persbericht

Minister Herfkens neemt bushmeat petitie in ontvangst Op 7 november zal Eveline Herfkens, Minister voor Ontwikkelingssamenwerking ruim 340.000 handtekeningen in ontvangst nemen in Diergaarde Blijdorp, Rotterdam. Deze handtekeningen worden aangeboden door de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) en zijn verzameld in het kader van een internationale Europese petitie campagne gericht tegen de grootschalige en illegale handel in vlees van Afrikaanse mensapen en andere beschermde diersoorten. De Europese campagne heeft niet minder dan 1, 6 miljoen handtekeningen verzameld. De petitie richt zich in eerste instantie tot de Europese politici. Zij worden verzocht om te garanderen dat geen hulp naar projecten gaat die de handel in bushmeat in stand houden of bevorderen. In tweede instantie wordt de petitie ook aangeboden aan de Afrikaanse leiders. Wij nodigen de pers van harte uit om aanwezig te zijn bij de overhandiging van de petitie aan Minister Herfkens welke zal plaatsvinden om 14.30 op woensdag 7 november. Tijdens de overhandiging zal er gelegenheid zijn tot het maken van foto's en opnames. U wordt verzocht om zich te melden bij de nieuwe hoofdingang van Diergaarde Blijdorp aan de Oceaniumzijde (Abraham van Stalkweg). U kunt hier tevens parkeren. De bijeenkomst vindt plaats in de Haaienzaal. Voor meer informatie:
mevr. C. Bos, nationaal coördinatrice bushmeat-actie, NVD, tel. 020 5200750 of 06 1884 3133/7366 mevr. C. Alderlieste, persvoorlichter Diergaarde Blijdorp, tel. 010 4431427 mevr. C. Baller, persvoorlichting Ministerie van Buitenlandse Zaken, tel. 070-348 7531 Noot: Voor geïnteresseerden is er een zeer indrukwekkende BETACAM video van 90 seconden met bushmeat videomateriaal van Karl Ammann met begeleidende muziek 'All about the money' van Meja aanwezig. Deze video is beschikbaar op het EAZA/NVD kantoor in Amsterdam en u kunt contact opnemen met mevr. C. Bos wanneer u gebruik wilt maken van deze video.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie