Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winnaars gsm-wedstrijd politie Amsterdam maken helivlucht

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Project gsm-bom succes
Winnaars gsm-wedstrijd maken helivlucht
7-11-2001. Gisteren was het zover: de winnaars van de gsm-wedstrijd You are spammed for life werden in het zonnetje gezet. De wedstrijd werd eerder dit jaar georganiseerd bij de start van de actie van ons korps om gestolen mobiele telefoons te bombarderen met sms-berichtjes. De drie gelukkigen hadden vragen over de gsm-actie goed beantwoord en werden uitgenodigd voor een rondvlucht per helikopter.

De omstandigheden op de stralende novembermiddag waren perfect voor een vlucht boven Amsterdam en wijde omgeving. De drie prijswinnaars genoten samen met projectleider Draaistra volop van het schitterende uitzicht. De kermis op de Dam, de rechte lijnen van het polderlandschap, het eigen huis van de hoofdprijswinnares, de afsluitdijk; ze werden allemaal enthousiast op de foto gezet.

Europese nominatie
Na de prachtige dag van gisteren was er ook vandaag goed nieuws te melden. Het project van de gsm-bom is, samen met projecten uit België, Groot-Brittannië, Zweden, Denemarken en Frankrijk, genomineerd voor de Europese Preventieprijs. Het project verloopt dan ook naar volle tevredenheid. Sinds de start van de actie is het aantal aangiften van straatroof in onze regio met gemiddeld 10 per dag gedaald. Het aandeel gsm als buit daalde van 75% naar 30%.

Tot nu toe werkt het Amsterdamse politiekorps samen met KPN om de techniek achter de bombardementen te realiseren. KPN is de grootste provider op het gebied van mobiele telefonie in Nederland. Om een dekking van 100% te kunnen krijgen, gaat het ministerie van justitie in gesprek om te zien in hoeverre ook andere providers hun medewerking kunnen verlenen aan het succesvolle project. We houden u op deze site op de hoogte van de ontwikkelingen.
Meer over de gsm-actie...

Wapenschild gestolen
7-11-2001. Gisteren heeft een de eigenaar van een winkel aan het Rokin aangifte gedaan van diefstal van een 'wapenschild'. Het bedrijf had het schild van prins Bernhard gekregen toen het hofleverancier werd. De diefstal heeft waarschijnlijk in het weekend plaatsgevonden.
---

Tassenroller gepakt
7-11-2001. Gisterochtend is een 25-jarige man aangehouden toen hij een tas had gerold in lijn 5. De verdachte werd door de aangeefster betrapt toen deze zag dat hij haar tas opende. Ze probeerde hem samen met haar man tegen te houden, maar de man wist toch te vluchten. Trampersoneel hield de verdachte staande en droeg hem over aan de politie.


---

Ramkraak juwelier Kalverstraat
7-11-2001. Gisterochtend vroeg werd een juwelier aan de Kalverstraat overvallen. Een man reed met een personenauto het rolluik stuk, kroop er onderdoor en drong de winkel binnen. Na korte tijd ging hij er vandoor. Het is nog niet duidelijk of er iets is weggenomen. De beschadigde auto is in beslag genomen.

---
Aanrijding in tunnel: 1 gewonde
7-11-2001. Vanochtend is een 22-jarige vrouw gewond geraakt bij een aanrijding in de Zeeburgertunnel. De vrouw reed de tunnelbuis in en haalde een vrachtwagen in. Toen zij voor de vrachtwagen invoegde, ontstond een kop-staartbotsing. De personenauto sloeg over de kop. Ambulance, brandweer, politie en traumaheli werden ingezet. De tunnelbuis werd afgesloten. Het slachtoffer werd uit haar auto bevrijd en ter observatie in een ziekenhuis opgenomen. De aanrijding veroorzaakte een kilometerslange file.
Drenkeling overleden
7-11-2001. Gisterochtend is de drenkeling die van winkeldiefstal werd verdacht, overleden. Het onderzoek naar de identiteit van de man duurt nog voort. Afgelopen woensdag brachten wij het volgende persbericht uit over het voorval:

Winkeldief te water
Vanmiddag raakte een nog onbekende, van winkeldiefstal verdachte man te water in Diemen. Hij is in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis overgebracht, waar hij werd opgenomen op de intensive care. Zijn toestand wordt kritiek genoemd.
Medewerkers van een winkel in bouwmaterialen aan de Sniep betrapten de man op een winkeldiefstal. Toen zij hierover aanspraken, ging hij ervandoor. Door nog onbekende oorzaak raakte de man te water en verdween onder water. Duikers van de brandweer wisten het slachtoffer boven water te krijgen. Hij werd direct gereanimeerd, waarna hij naar een ziekenhuis werd vervoerd.

---

Vier branden
7-11-2001. Gisteren is op vier locaties in Amsterdam brand geweest. Rond 14.00 was er een brandje in de kelder van een pand aan de Kalverstraat, vermoedelijk ontstaan door kortsluiting. Later in de middag ontstond er in de Nieuwe Leliestraat een brandje in een oven. De buren doofden het vuur met een brandblusser. Een soldeerbout veroorzaakte brand in een pand aan de Leidsestraat. De straat moest enige tijd worden afgezet en het tramverkeer lag even stil. 's Avonds was het raak aan de Vijzelgracht, toen een omgevallen kaars een kleine brand veroorzaakte. Bij geen van de branden zijn gewonden gevallen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie