Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vakorganisaties wijzen openbreken cao Akzo Nobel af

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Chemie en energie is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

07-11-2001

Vakorganisaties wijzen openbreken cao Akzo Nobel af

Akzo Nobel heeft besloten om de inkomens van 750 niet-cao-medewerkers voor een half jaar te bevriezen (salarisstijging per 1 juli 2002 in plaats van 1 januari 2001). De leiding van Akzo Nobel heeft vervolgens de vakbonden gevraagd om dit initiatief over te nemen. Dat wil zeggen: de bestaande cao openbreken en de salarisverhoging voor volgend jaar (per 1 april 2002) op een later tijdstip uit te keren.

De gezamenlijke vakorganisaties hebben in een eerste reactie aangegeven dat er, op basis van de huidige bedrijfseconomische ontwikkelingen bij Akzo Nobel, geen enkele aanleiding is om de cao open te breken.

Akzo Nobel heeft een aantal topjaren achter de rug. Vooral de Pharma-groep presteert beter dan ooit tevoren. De vooruitzichten voor 2002 zijn onveranderd. Nog maar twee weken geleden heeft de raad van bestuur, bij de presentatie van de kwartaalcijfers, aangegeven dat Akzo Nobel Nederland het beter doet dan de concurrentie. De winstverwachting voor 2002 wordt zelfs gehandhaafd.

De vakbeweging is nog nooit weggelopen voor haar verantwoordelijkheid. Niet bij het formuleren van de cao-voorstellen en zelfs niet bij onafwendbare ingrepen in de onderneming. Het is op dit moment niet aan de orde om gemaakte cao-afspraken te wijzigen.

Nadere inlichtingen:

Peter Hendrix, vakgroepbestuurder CNV Chemie en energie 030-6348338
Kees de Vos, persvoorlichter
030-6348244

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie