Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderhoud Randweg in gemeente Oud-Beijerland

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Oud-Beijerland
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oud-Beijerland

Onderhoud Randweg

Onderhouds- en verkeersveiligheidsmaatregelen Randweg in voorbereiding

De rijbaan en het fietspad van de Randweg, gelegen tussen rotonde Groeneweg en kruispunt Randweg/Spuidijk zijn aan een onderhoudsbeurt toe. De gemeente heeft een plan voor de Randweg gemaakt dat niet alleen voorziet in het herstel van het asfalt, tegelijkertijd zal ook de inrichting op een aantal punten worden verbeterd en aangepast aan de huidige inzichten van Duurzaam Veilig verkeer.

Onderstaand worden de onderhoudsmaatregelen beschreven en de belangrijkste maatregelen die wij van plan zijn te nemen ter bevordering van de verkeersveiligheid. De verkeersveiligheidsmaatregelen beogen de snelheid te verlagen en het aantal ongevallen te verkleinen.

Onderhoudsmaatregelen:

Het verwijderen van de bovenlaag van het asfalt en vervangen door een nieuwe laag asfalt op de rijbaan.

Het verwijderen van slecht asfalt en aanbrengen van een laag rood asfalt op het parallelfietspad.

Verkeersveiligheidsmaatregelen:

Het aanbrengen van een doorgetrokken dubbele asstreep op de rijbaan, zodat er niet meer ingehaald mag worden en de weg visueel versmalt ter verlaging van de snelheid.

Het aanbrengen van snelheidremmende plateaus bij kruispunten Randweg/Scholekster en Randweg/Zoomwijcklaan ter verlaging van de snelheid.

Het plaatsen van gecombineerde roodlicht-/snelheidscamera's nabij de bestaande met verkeerslichten geregelde fiets- en voetgangersoversteek over de Randweg bij kruispunt Randweg/Zinkweg, om hoge snelheden en door roodlicht rijden tegen te gaan.

Het aanbrengen van zebra-markerening ter plaatse van de voetgangersoversteek over de Randweg bij kruispunt Randweg/Zinkweg om de voetgangersoversteek te accentueren en veiliger te maken

De werkzaamheden zijn nu in voorbereiding. De uitvoering van het onderhoud met bijbehorende verkeersveiligheidsmaatregelen zijn gepland voor het 2e en 3e kwartaal van 2002.

Belanghebbenden uit de directe nabijheid van dit gedeelte van de Randweg zijn per brief over de plannen geïnformeerd. Voor overige belanghebbenden en geïnteresseerden ligt de brief met bijbehorende tekening tijdens kantooruren ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis aan de W. van Vlietststraat 6.

Voor eventuele vragen of wensen kunt u contact opnemen met de dienst Ruimte onderafdeling Ingenieursbureau Openbare Werken, postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van 9.00-12.30 uur, of volgens afspraak. U kunt ook bellen met de heer J.J. van den Steene, telefoon 0186-646643 en e-mail adres j.vandensteene@oud-beijerland.nl. Reacties dienen voor 22 november 2001 bij de gemeente binnen te zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie