Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gevolgen faillissement Sabena voor reizigers

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

Faillissement Sabena: gevolgen voor reizigers
7 november 2001

Reizigers die bij Sabena een vlucht hebben geboekt, kunnen in de meeste gevallen aanspraak maken op de Garantieregeling. De ANVR schat dat er nog honderden tickets voor de periode tot en met februari in omloop zijn.

Tickets die voor 5 november geboekt en betaald zijn, vallen nog onder de Garantieregeling. Dat betekent dat reizigers hun ticket volledig vergoed krijgen. Het is nog niet bekend of dochtermaatschappij Delta de vluchten zal overnemen.

Omdat per 5 november de Garantieregeling voor losse tickets vervalt, adviseert de Consumentenbond reizigers die een vlucht boeken het ticket zo mogelijk pas te betalen wanneer het is uitgeschreven. Dat geeft geen 100% zekerheid op vervoer, maar het risico is wel kleiner. Het zal niet altijd lukken, omdat veel goedkope tickets juist vroeg betaald moeten worden, maar in de huidige situatie in de luchtvaart is het waarschijnlijk wel mogelijk om meer druk op de maatschappijen te leggen; reisagenten doen dat ook.

U kunt ook kijken in het aanbod van een touroperator die ook losse tickets of stedenarrangementen aanbiedt. Die blijven wel gedekt door de Garantieregeling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie