Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Chrysler Nederland: nieuwe motoren voor Jeep Grand Cherokee

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Chrysler Nederland

7 november 2001

Nieuwe motoren voor Jeep Grand Cherokee
De combinatie van Amerikaanse expertise bij het ontwerpen van auto's met Europese dieseltechnologie is een aanzienlijke versterking van de Jeep Grand Cherokee. Met de toevoeging van de geavanceerde 2.7 liter dieselmotor neemt de Grand Cherokee een leidende positie in het segment in.

Deze motor is stiller, krachtiger, soepeler en biedt meer rijplezier dan zijn voorganger. Een topsnelheid van 182 km/h is haalbaar en de acceleratie naar 100 km/h verloopt in 11.2 sec, ruim 2 1/5 sec sneller dan zijn voorganger. Voor Jeep betekent deze motor een nieuwe dimensie in dieseltechnologie. Een geavanceerde dieselmotor die zijn kwaliteit al bewezen heeft en bewijst in topmodellen van Mercedes-Benz.

Ook qua aanbod van benzinemotoren is belangrijk nieuws te melden. De uiterst luxueuze Jeep Grand Cherokee Overland wordt uitgerust met een gemodificeerde 4.7 liter V8 benzinemotor die goed is voor een vermogen van 259 pk, een verbetering van 16% ten opzichte van de standaard motor. Nog indrukwekkender is het koppel van 425 Nm bij 3.700 tpm. Met deze motor is de Overland aanzienlijk sneller dan zijn concurrenten, met een topsnelheid van meer dan 200 km/h en een acceleratie naar 100 km/h in 8.3 sec.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie