Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Land Rover geeft eerste foto's nieuwe Range Rover vrij

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Nieuwe Range Rover onthuld

(07 november 2001)

Land Rover heeft de eerste foto's van de nieuwe Range Rover vrijgegeven. De auto zal in het voorjaar van 2002 bij de Nederlandse Land Rover Experience Centres te zien zijn.

De compleet nieuwe Range Rover wordt aangedreven door een 4,4 liter V8-motor of door een 3,0 liter turbodiesel en heeft onafhankelijke voor- en achterwielophanging. Alle vier de wielen worden permanent aangedreven.

"Met de nieuwe Range Rover denken we één van de meest veelzijdige voertuigen ter wereld te hebben gemaakt", stelt Bob Dover, Chairman en Chief Executive Officer van Land Rover. "Deze auto heeft ongekende rij-eigenschappen, zowel op verharde als onverharde wegen. Hij is meer dan ooit geschikt voor off-road-gebruik, maar kan zich daarnaast meten met de meest verfijnde limousines ter wereld." Het onderstel van de nieuwe Range Rover is uitgerust met een veelheid aan technologische innovaties, die het rijden tot een andere dimensie brengen. Op welke soort ondergrond dan ook.

"De nieuwe Range Rover is pas het derde model in 31 jaar. Het ontwerp van de nieuwe Range Rover is vooruitstrevend, maar de klassieke lijnen die de Range Rover al decennia kenmerken blijven aanwezig", aldus Dover. "We vinden het belangrijk dat iedereen de nieuwe auto onmiddellijk zal herkennen als Range Rover."

Waar de buitenzijde op sommige plaatsen klassiek overkomt, is het interieur juist bijzonder modern. Dover: "We hebben de Range Rover laten afwijken van alle andere terreinauto's die er in het topsegment te koop zijn. Het nieuwe interieur gaat een serieuze strijd aan met dat van luxe limousines".

De Range Rover wordt gebouwd op een nieuwe productielijn in de Land Rover-fabrieken in het Britse Solihull. De auto zal verkocht gaan worden in 124 landen. De wereldpremière van de auto zal plaatsvinden in januari 2002, tijdens de North American International Auto Show in Detroit. Informatie over de nieuwe Range Rover is tevens beschikbaar op www.landrover.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie