Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Digitaal trapveld Vrijheidswijk Leeuwarden misschien prijs

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leeuwarden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden

Digitaal trapveld Vrijheidswijk dingt mee naar Trapveld Trofee

Het digitaal trapveld Vrijheidswijk is één van de inzenders voor de Trapveld Trofee van Minister van Boxtel. Deze trofee is voor de digitale trapvelden in de 30 grote steden van Nederland. Digitale trapvelden zijn laagdrempelige voorzieningen in aandachtswijken waar bewoners kunnen leren omgaan met informatie- en communicatietechnologie (ICT). De trofee beloont bijzondere initiatieven van trapvelden en geeft ze landelijke aandacht zodat anderen er van kunnen leren. Er zijn drie categorieën beste trapveld, beste resultaat en beste vrijwilliger. Het digitaal trapveld Vrijheidswijk doet mee in de categorie beste trapveld, beste resultaat en beste vrijwilliger.

De trofee wordt door de minister uitgereikt tijdens de landelijke conferentie scoren op het digitaal trapveld in Rotterdam op 7 november a.s. Daar komen uit alle grote steden medewerkers en bezoekers van trapvelden om van elkaar te leren.

Het digitaal trapveld Vrijheidwijk opende op 2 februari 2001 haar deuren. Meer dan 5000 personen hebben inmiddels het digitaal Trapveld bezocht. Het digitaal trapveld Vrijheidswijk is gehuisvest in de Krijn van de Helmstraat 21b. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een satelliet (eenvoudige versie van een digitaal trapveld) in de wijk Heechterp Schieringen en een tender (speciaal ICT-project) in het Multicultureel pand. Begin volgend jaar worden deze satelliet en tender geopend.

Een jury onder leiding van Aldith Hunkar (NOS-journaal) heeft deze maand alle inzendingen beoordeeld. Daaruit komen in elke categorie 5 genomineerden en een winnaar. De genomineerden voor de Trapveld Trofee staan in de bijlage.

Meer informatie over de trapvelden en de Trapveld Trofee is te vinden op www.trapveld.nl Informatie over het digitaal Trapveld Vrijheidswijk is te vinden op www.vrijheidswijk.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie