Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-11-2001

Politieberichten district Lekstroom, 10.15 uur
Op automobilist ingereden

NIEUWEGEIN Op dinsdag 6 november is een automobilist op een andere automobilist ingereden.

Rond half vijf in de middag reed een 37-jarige man uit Nieuwegein over de Laagravenseweg in de richting van Nieuwegein. Op het gedeelte waar de rijbaan versmalt van twee naar één rijstrook, werd de op de rechterrijstrook rijdende Nieuwegeiner afgesneden door een invoegende automobilist en moest om een aanrijding te voorkomen, uitwijken naar de busstrook. De Nieuwegeiner haalde hem vervolgens in en voegde voor de automobilist in. Die bleef vervolgens achter hem aanrijden. De Nieuwegeiner stapte op de Braamsluiper uit zijn auto en sloot deze af. Toen hij daarna de straat overstak, zag hij dat een auto kennelijk opzettelijk met grote snelheid op hem af kwam rijden. Hij wist opzij te springen, werd niet geraakt en wist zich aan het portier, waarvan het raam naar beneden was gedraaid, vast te grijpen. De bestuurder reed achteruit, de Nieuwegeiner met zich meeslepend. Hij moest echter voor ander verkeer stoppen, waarna de Nieuwegeiner op kon staan en hem een vuistslag in het gezicht gaf. Daarna reed de automobilist achteruit weg. De automobilist was dezelfde persoon als degene die op de Laagravenseweg de Nieuwgeiner had afgesneden.

Aan de hand van het kenteken van de auto wordt door de politie een onderzoek naar de verdachte automobilist ingesteld. Het slachtoffer hield enige schaafwonden aan zijn benen aan het voorval over.

Winkeldief aangehouden

IJSSELSTEIN Op dinsdag 6 november is een man voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond kwart voor drie in de middag zag een medewerker van een winkel aan de Boerhaaveweg dat een man een tiental goederen ter waarde van ruim f150,- uit een stelling pakte en deze in een tas stopte. De man liep vervolgens langs de kassa zonder de goederen af te rekenen. De medewerker hield de man aan, waarna deze zich verzette en vervolgens door drie personeelsleden in bedwang moest worden gehouden.

De verdachte, een 37-jarige man uit IJsselstein, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Man aangehouden

NIEUWEGEIN Op dinsdag 6 november werd een man op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond vijf uur in de middag zag een medewerker van een winkel op de City Plaza dat een klant met twee jassen en een lege plastic tas de paskamer inging en er vervolgens met één jas en een gevulde tas uitkwam en één jas terughing in een kledingrek. De man liep langs de kassa zonder iets af te rekenen. Hij werd vervolgens door het personeelslid aangehouden. In de tas bleek de andere jas te zitten.

De verdachte, een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende de jas te hebben gestolen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie