Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TDK Systems introduceert eerste Bluetooth 'clip-on'

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht

7 november 2001

TDK Systems introduceert eerste Bluetooth 'clip-on' voor nieuwe Palm® serie ~ grotere groep Palm gebruikers krijgt toegang tot Bluetooth technologie ~

TDK Systems Europe heeft haar 'Go Blue' Bluetooth productenserie na succesvolle introductie van de Blue5 voor de PalmV serie, uitgebreid met een 'clip on' apparaatje voor de Palm® 'm' serie handhelds.

Als eerste ter wereld in haar soort maakt blueM gebruik van de draadloze Bluetooth standaard om gebruikers in staat te stellen hun e-mail inbox, het internet of een intranet te doorzoeken ongeacht hun locatie. Gebruikers kunnen door middel van deze verbinding draadloos synchroniseren met notebooks en desktop PC's of inbellen op het netwerk. De blueM, ontworpen voor de nieuwste handhelds uit de m-serie van Palm, is extreem licht (slechts 28 gram) en heeft een slank ontwerp.

Het apparaatje is eenvoudig te bedienen en kan met een enkele druk op de knop worden geconfigureerd door een willekeurige Palm applicatie, bijvoorbeeld e-mail, op te starten. De blueM gebruikt bovendien erg weinig stroom waardoor hij geen groot beslag legt op de accu van de Palm. Het kleine apparaatje kan worden bevestigd aan de achterkant van de Palm m500, m505 en m125 en past ook op IBM C500 handhelds.

"blueM is een gebruiksvriendelijk product dat na aanschaf direct te gebruiken is. Het kan gewoon op een Palm worden geklikt en functioneert direct, zonder dat er een additionele licentie nodig is of abonnementsgeld moet worden betaald," zei Nick Hunn, managing director TDK Systems. "Het apparaat is volledig "interoperable" en kan communiceren met andere Bluetooth producten. De nieuwe Palm serie en blueM bieden samen een snelle, voortdurende toegang tot applicaties op kantoor en maken draadloos computeren simpel en toegankelijk," vervolgde Hunn.

blueM is per direct in heel Europa beschikbaar. In de Verenigde Staten zal het apparaatje midden november beschikbaar zijn. De aanbevolen marktprijs is 238 Euro.

Palm is een merknaam voor Palm Inc. of haar dochtermaatschappijen.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksys.com.

( 322 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems
TDK Systems Europe is een grote producent en aanbieder van media en e-materialen met een wereldwijde omzet van meer dan 6 miljard US dollar. TDK Systems biedt componenten en systeemoplossingen voor alle gebieden van de elektronica-industrie, van RF componenten tot 'telecom protocol stacks'. TDK Systems is een zelfstandig onderdeel van de TDK groep met ontwikkelingscentra in Europa en Japan. Hier worden een reeks van producten voor de in opkomst zijnde draadloze markt geproduceerd, inclusief Bluetooth, 802.11b en HiperLAN/2.

Als één van de eerste bedrijven die LAN en Modem PC kaarten ontwikkelde, is TDK Systems een erkend leider op het gebied van GSM connectiviteit. TDK systems levert haar oplossingen aan de meeste grote GSM telefoonproducenten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Bluetooth PC kaarten en USB adapters zijn de eerste van TDK Systems nieuwe wereldwijde draadloze oplossingen die voldoen aan de Bluetooth 1.1 standaard. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en flexibiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners AVC Mobility en Stebis.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksys.com Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Jane Timmermans van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43-3566956Fax: +31 (0) 43-3566955
E-mail: yvonnev/(janet@lewispr.comhttp)://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: (ad.neefs@tdksys.comwww.tdksys.com)

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Yvonne van Bokhoven
LEWIS Communications BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566956
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: www.lewispr.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie