Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mogelijke overgang Werklinq naar Cap Gemini Ernst & Young

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Cap Gemini Ernst & Young
Zoek soortgelijke berichten

Cap Gemini Ernst & YoungPersberichten

Utrecht , 7 november 2001

Mogelijke overgang van Werklinq naar Cap Gemini Ernst & Young Nederland
Dit is een gezamenlijk persbericht van Werklinq en Cap Gemini Ernst & Young Nederland

Een intentieverklaring is ondertekend om te komen tot een overgang van Werklinq, het ICT-bedrijf van Facent, naar Cap Gemini Ernst & Young Nederland (CGE&Y). Beide partijen spreken de verwachting uit dat de goedkeuring en ondertekening van het definitieve contract in december van dit jaar zal plaatsvinden.

De voorgenomen overgang van Werklinq naar CGE&Y komt voort uit het eerder genomen besluit van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, dat de activiteiten van Facent, het voormalige facilitaire bedrijf van Arbeidsvoorziening, thuishoren in de private sector. Als gevolg van dit besluit is voor Werklinq een geschikte acquisitiepartner gezocht.

De bestuurder van Facent heeft aan de medewerkers van Werklinq bekend gemaakt dat, na een uitvoerig selectietraject, CGE&Y de acquisitiepartner is. De bonden en de ondernemingsraad zijn tevens geïnformeerd over de voortgang en uitkomst van dit selectieproces.

De voorgenomen overgang houdt in dat Werklinq wordt aangesloten bij de organisatie van CGE&Y. Hierbij zijn 360 arbeidsplaatsen betrokken. Over Cap Gemini Ernst & Young

Cap Gemini Ernst & Young is een vooraanstaande organisatie in management consulting en IT-dienstverlening. Het geïntegreerd kunnen aanbieden van deze activiteiten maakt de onderneming tot een unieke zakelijke dienstverlener. Het bedrijf helpt middelgrote tot grote nationale en multinationale ondernemingen en non-profit organisaties met het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Wereldwijd telt de organisatie meer dan 60.000 medewerkers, waarvan 7.000 in Nederland. De organisatie is genoteerd aan de aandelenbeurzen in Parijs en Amsterdam en behaalde in 2000 een omzet van 8,5 miljard euro. Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op: www.nl.cgey.com.
Over Werklinq

Werklinq is een ICT-dienstverlener binnen de sociale zekerheid. De organisatie is onderdeel van Facent en afkomstig uit de Arbeidsvoorzieningsorganisatie. Werklinq biedt haar klanten een fullservice ICT-dienstenpakket rondom vier diensten, te weten, werkplek- en applicatieservices, projectmanagement en consultancy. Een nieuwe, vijfde dienst bevindt zich in de opstartfase en richt zich op e-business voor de markt van werk en inkomen. De belangrijkste klanten van Werklinq zijn de Centra voor Werk en Inkomen (CWI), KLIQ en Centrum Vakopleiding Nederland. Werklinq heeft 360 arbeidsplaatsen en behaalt in 2001 een omzet van f 152 miljoen (exclusief BTW, geprognotiseerd). Kijk voor meer informatie op www.werklinq.nl.

Cap Gemini Ernst & Young Nederland Nanne van Nunen
030 689 69 13, Mobiel: 06 12 99 37 29 (nanne.van.nunen@cgey.nl)

Facent
Monique Jacobs-Verkerk
079 371 28 25, Mobiel: 06 54 64 07 96 m.jacobs-(verkerk@facent.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie