Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wageningen organiseert voedselconferentie scholieren

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Wageningen Universiteit

Persbericht

7 november 2001, nr. 074

Wageningen organiseert voedselconferentie voor middelbare scholieren

'Fast Food, Health Food, Slow Food, Dangerous Food, No Food?'. Deze titel stond nog onlangs boven een krantenartikel. Voedsel en gezondheid zijn twee actuele themas, die onlosmakelijk met elkaar verboden zijn. Daarom organiseert Wageningen Universiteit en Researchcentrum op donderdag 14 maart 2002 in Wageningen een scholierenconferentie met de titel "To eat or not to eat". Met deze conferentie wil Wageningen Universiteit en Researchcentrum leerlingen van 4 en 5 VWO vanuit verschillende invalshoeken laten kennismaken met de actuele problemen rond gezond en veilig voedsel. In workshops krijgen scholieren de kans zelf proeven te doen, elkaar te interviewen, voedsel te testen of zelf proefpersoon te spelen. De scholieren kunnen op deze wijze op een breed terrein informatie verzamelen voor hun profielwerkstuk.

De onderwerpen op de voedselconferentie worden belicht vanuit de vakdisciplines Natuurkunde, Scheikunde, ANW, Wiskunde, Biologie, Maatschappijleer, Aardrijkskunde, Geschiedenis en Economie. Uiteraard verzorgen onderzoekers van Wageningen Universiteit en Researchcentrum workshops op de voedselconferentie. Zij houden zich immers dagelijks vanuit verschillende disciplines bezig met het thema gezond en veilig voedsel. Ook het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, instanties en overheden zullen workshops verzorgen en de scholieren op de informatiemarkt informeren over de mogelijkheden die in dit werkveld bestaan.

Voor docenten en technisch-onderwijs-assistenten (TOAs) worden aparte workshops en/of colleges georganiseerd waarin zij zich op de hoogte kunnen stellen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van gezond en veilig voedsel, "distance learning" en mogelijkheden voor een interdisciplinaire aanpak in het middelbaar onderwijs. Om te zorgen dat de docenten en TOAs zich aan dit programma kunnen wijden, zullen studenten uit Wageningen de scholieren deze dag begeleiden naar de workshops.

INSCHRIJVING
Docenten en leerlingen kunnen zich tot 15 december 2001 via de website inschrijven voor de voedselconferentie. Het is ook mogelijk dat scholen met hun gehele 4 havo en 5 vwo laag naar de voedselconferentie komen, zodat alle werkstukken binnen één thema vallen en er beter samengewerkt kan worden. De secties Aardrijkskunde, ANW, Biologie, Economie, Geschiedenis, Maatschappijleer, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde op alle middelbare scholen zijn inmiddels via een mailing geïnformeerd over de conferentie.

NOOT VOOR DE PERS
Meer informatie over de voedselconferentie 'To eat or not to eat' is te vinden op internet: www.voedselwerkstuk.nl. U kunt ook contact opnemen met VWO-campus: tel. 0317-484959.

Behandeld door stafafdeling Communicatie, Kristel Kleinhesselink, tel. 0317-482846.

U kunt ook mailen naar de Stafafdeling Communicatie: (Office@Alg.VL.WAU.NL)

Aangemaakt november 2001 door Kristel Kleinhesselink. Opmerkingen en vragen mailen naar: (www@www.wau.nl)

Naar Homepage Wageningen UR

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie