Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landelijk Platform HBO Verpleegkunde breidt uit

Datum nieuwsfeit: 07-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Landelijk Platform HBO Verpleegkunde
Zoek soortgelijke berichten
Landelijk Platform HBO Verpleegkunde


Persbericht:
Landelijk Platform HBO Verpleegkunde breidt uit en zoekt versterking In vervolg op het in september vorig jaar gehouden forum "Vijf halen, vier betalen" en enkele gelijknamige artikelen in verschillende verpleegkundige vakbladen is enige tijd geleden het Landelijk Platform HBO Verpleegkunde (LP HBO-V) opgericht. Het initiatief hierin is genomen door een kleine groep studenten HBO Verpleegkunde en enkele HBO Verpleegkundigen. Om meer vorm en inhoud te kunnen geven aan de ideeën en activiteiten zijn zij nu op zoek naar versterking.

Het Landelijk Platform HBO Verpleegkunde beoogt met haar activiteiten bij te dragen aan de profilering van de verpleegkunde op HBO niveau. Onder andere door middel van het organiseren van forumdiscussies, het publiceren van artikelen en voorlichten van studenten wil het platform werken aan een duidelijker onderscheid tussen de verschillende kwalificatieniveaus in de beroepspraktijk.

In de verschillende vakbladen zijn over dit onderwerp al regelmatig kritische en prikkelende artikelen verschenen. Helaas is, op enkele kleinschalige initiatieven na, nog weinig terecht gekomen van een heldere functiedifferentiatie binnen de verpleegkunde. Toch blijkt uit reacties vanuit de beroepspraktijk dat er dringend behoefte bestaat aan duidelijkheid. Uitblijvende mogelijkheden tot functiedifferentiatie en daarmee het niet benutten van aanwezige capaciteiten leiden nog altijd tot demotivatie en frustratie, met alle gevolgen van dien.

Het platform is van mening dat de verantwoording voor verbetering van de situatie in de eerste plaats bij de verpleegkundige zelf ligt. Als u aankomend of gediplomeerd (HBO) verpleegkundige bent of u zich op een andere manier betrokken voelt, kunt u voor meer informatie en uw inschrijving als actief deelnemer of sympathisant terecht op de internetsite, www.hboverpleegkunde.nl. U kunt ook schriftelijk of per email meer informatie opvragen.

Landelijk Platform HBO Verpleegkunde
a: Gastakker 284, 4817 XH, Breda
e: (info@hboverpleegkunde.nl)
i: www.hboverpleegkunde.nl

Datum persbericht: 07 november 2001

---

Zie ook: Artikel: Vijf halen, vier betalen?
Deelnemen: Informatie over deelname aan het LP HBO-V. ©2001 Landelijk Platform HBO Verpleegkunde

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie