Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe urinoirs tegen wildplassen in Groningen

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

6
NOV
19.04

Persbericht

Nieuwe urinoirs tegen wildplassen
06-11-2001

Komende donderdag 8 november wordt een urinoir geplaatst in de nis van V&D, vooraan in de Oude Ebbingestraat. De plaats is strategisch gekozen in het kader van het gemeentelijk beleid tegen wildplassen: het betreft een hot spot die ook al veelvuldig illegaal werd benut.

Het urinoir is een solide roestvrijstalen muurplaat met opvangbak en een draingoot aan de onderzijde, die rechtstreeks op het riool is aangesloten. Het model is ontworpen door de dienst RO/EZ en geïnspireerd op het zgn. Hoekstraat-model dat al langer is gebruik is. Een sobere rechttoe-rechtaan constructie die door de Milieudienst eenvoudig kan worden schoongespoten.

De komende uitgaansweekeinden vormen de praktijktest. Als het urinoir voldoet komen er binnenkort een aantal van in de binnenstad. Waarschijnlijk dit jaar nog in het Engelenpoortje, tussen Poelestraat en Naberpassage. Komend voorjaar ook aan de beide uiteinden van de Nieuwstad.

Wildplassen is een plaag geworden in het uitgaanscentrum van de stad. Rustige hoeken buiten het gewoel vormen een toevluchtsoord voor nachtelijke hoge nood, waardoor daar ook overdag permanente stankhinder heerst. In het kader van de actie Huiskamer - waarin gemeentelijke diensten en de politie samenwerken om de binnenstad schoon, heel en veilig te houden - worden nu urinoirs geplaatst op een aantal hot spots. Op loopafstand beschikken wildplassers daarmee over een alternatief voor de politiebekeuring. Omgekeerd kan de politie hardnekkige overtreders nu verbaliseren onder verwijzing naar legale mogelijkheden in de buurt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie