Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dubbel record Renault Nederland

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

8-11-2001

Dubbel record Renault Nederland

Renault Nederland heeft in de afgelopen maand oktober het beste resultaat ooit neergezet in de geschiedenis van het Franse merk in Nederland.

Zowel bij de notering op de verkoopranglijst als in de verkoopcijfers boekte Renault bij de personenautos een record: de eerste plaats vóór Opel en Volkswagen en het beste verkoopresultaat tot nu toe met een marktaandeel van 12,23 %, een stijging van 4 % punten ten opzichte van dezelfde maand in 2000 bij een praktisch onveranderde totaalmarkt in oktober.

Binnen de heersende tendens in de automobielbranche wist Renault, dankzij onder meer een doordacht en evenwichtig personenautogamma, in de maand oktober uitstekende cijfers te behalen die bovendien hebben geleid tot twee records. Het succes van Renault in Nederland kent meerdere redenen: zo krijgt de klant in toenemende mate meer waar voor zn geld, is het gamma verder doorontwikkeld en vernieuwd waarbij met name het succes van de Laguna evident is, toont Renault zich een krachtige speler op de fleet- en leasemarkt met sterk concurrerende prijzen en tarieven en is het imago van Renault verder versterkt, dankzij onder meer innovatieve modellen die binnenkort in het hogere gamma worden geintroduceerd.

De totale markt van personenautos (MTM) vertoont in het jaar 2001 tot en met de maand oktober een daling van 10,54 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Binnen deze markt heeft Renault zijn marktaandeel echter verhoogd van 8,9 naar 9,6 %. Renault is daarmee van de drie grootste merken in Nederland het sterkst gegroeid.

De in januari van dit jaar geïntroduceerde nieuwe Laguna is in de Grand Tour uitvoering de best verkochte Renault in oktober met een totaal van 1245 autos (2,8 % marktaandeel). Samen met de Laguna Hatchback is dit model, dat met zijn vijf sterren EuroNCAP de veiligste auto van dit moment is, verantwoordelijk voor ongeveer 1/3e van de totale verkoop van Renault in oktober. Daarmee is de Scénic voorlopig verwezen naar de tweede plek met 1099 autos in oktober (2,5 %).

Derde in de ranglijst bij Renault is de succesvolle en onlangs vernieuwde Clio: 982 autos met een marktaandeel van 2,2 %, hetgeen een verdubbeling is van de cijfers van oktober 2000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie