Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AVR neemt 50 % Safeway Warehousing Ltd. in Ierland over

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: AVR
Zoek soortgelijke berichten
AVR

AVR neemt voor 50 % Safeway Warehousing Ltd. in Ierland over - 8 november 2001

AVR in Rotterdam heeft met Safeway Warehousing Ltd. te Fermoy, Ierland, overeenstemming bereikt over de gedeeltelijke overname van dit bedrijf. De overname gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2001. Met de ondertekening van het contract voor een aandeel van 50%, op 9 november a.s., zet AVR voet aan wal op de Ierse markt voor gevaarlijk afval. Voor Safeway Warehousing Ltd. betekent de samenwerking een uitbreiding van de werkzaamheden en de beschikking over eigen verwerkingsinstallaties binnen het AVR-concern.

Safeway Warehousing Ltd. is actief in het inzamelen, opslaan, bewerken en laten verwerken van gevaarlijk afval, zowel bulk als verpakt. Het bedrijf heeft één vestiging, te Corrin, Fermoy, County Cork met als werkterrein heel Ierland. Na de gedeeltelijke overname zal het bedrijf verder gaan onder de naam AVR-Safeway Ltd.

Met deze samenwerking slaat AVR-Safeway Ltd. voor Ierland een nieuwe weg in op het gebied van gevaarlijk afval. Tot voor kort kon gevaarlijk afval voornamelijk worden aangeleverd bij een broker. De eigenaar van het afval blijft daarbij gedurende het transport naar het buitenland, tot aan de verwerking, de verantwoordelijkheid dragen. AVR-Safeway beschikt nu over een vergunning voor het inzamelen, wat betekent dat het bedrijf het eigendom van het afval reeds in Ierland overneemt van haar klanten. Bovendien beschikt AVR-Safeway Ltd. in Fermoy als eerste bedrijf in Ierland over een modern overslag station dat voldoet aan alle internationale wet- en regelgeving.

Het AVR-concern bestaat uit een groep gespecialiseerde ondernemingen op het gebied van integraal afval- en milieumanagement. Het concern biedt duurzame oplossingen voor vrijwel alle afval- en milieuvraagstukken. Tot de afnemers van diensten behoren industrie, bedrijven en overheid. Het concern is nationaal en internationaal werkzaam in de gehele keten van afval- en milieuzorg en heeft een personeelsbestand van circa 2.500 medewerkers en een omzet van ruim 440 miljoen euro.

Het contract wordt 9 november 2001 ondertekend door de Algemeen Directeur AVR, de heer Daan den Ouden en door de Managing Director van Safeway Warehousing Ltd, de heer Pat O'Flynn. De ondertekening vindt om 15.00 uur plaats in het kantoor van AVR-Safeway in Fermoy, County Cork.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie