Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Derde kwartaalresultaten 2001 CSS Holding

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CSS Holding
Zoek soortgelijke berichten
Published: 07:30 08.11.2001 GMT+1 /HUGIN /Source: CSS Holding NV /AEX: CSS /ISIN: NL0000345569

CSS Holding NV: Bericht over het derde kwartaal 2001


·DERDE KWARTAAL TELEURSTELLEND DOCH WINSTGEVEND AFGESLOTEN
·TRADITIONEEL GOED VIERDE KWARTAAL BLIJFT UIT

·WINSTVERWACHTING GEHEEL 2001 NAAR BENEDEN BIJGESTELD
·RATIONALISERINGSPROCES IN GANG GEZET

DEN BOSCH - Onder moeilijke marktomstandigheden heeft IT- en telecom dienstverlener Computer Services Solutions Holding N.V. (CSS) in het derde kwartaal van 2001 een positief resultaat behaald. Ondanks een voorzichtig herstel in oktober verwacht de directie van CSS niet dat het vierde kwartaal de voor dit kwartaal gebruikelijke winstgevendheid zal opleveren. De business units CSS Telecom en CSS Solutions presteerden conform verwachtingen. Het resultaat van de business units CSS System Integration en CSS Professional Resources nam sterk af. Een rationaliserings- en integratieprogramma zal in 2002 moeten leiden tot lagere indirecte kosten en een verbeterde focus op winstgevende en groeiende marktsegmenten, met als doel de autonome winstgevendheid te verbeteren.
De directie verwacht voor het gehele jaar 2001 een belangrijke daling van de nettowinst ten opzichte van de nettowinst over het boekjaar 2000 (EUR 19,2 miljoen). Hierbij is nog geen rekening gehouden met een te treffen rationalisatie- en integratievoorziening.

Gang van zaken per business unit
CSS Telecom (levering en implementatie van geïntegreerde telecommunicatie oplossingen) presteerde ondanks de tegenvallende marktomstandigheden conform verwachting. Omzet en resultaat ontwikkelden zich gunstig. De brutomarge handhaafde zich op een goed niveau. CSS wist in het derde kwartaal marktaandeel te winnen, ook in de grootzakelijke markt, hetgeen een bevestiging is van de juistheid van de gekozen aanpak op het gebied van telecom.
De toename van het aantal klanten in de grootzakelijke markt, met name in de bank- en verzekeringssector en de gezondheidszorg, biedt kansen voor sterke autonome groei. CSS zal de afronding van het proces van integratie van de verschillende onderdelen binnen deze business unit versneld uitvoeren.

In het derde kwartaal werd de business unit CSS System Integration (infrastructurele ICT-oplossingen) andermaal geconfronteerd met een stagnerende vraag. Naast de algehele vraagterugval bij telecomoperators, worden ook bij andere large accounts investeringsbeslissingen uitgesteld. CSS heeft een aantal business lines met groeikansen gedefinieerd, die de teruggang in andere segmenten moeten opvangen. Het betreft hier oplossingen op het gebied van Infrastructure & Security, Storage, Thin Clients & Server Based Platforms, E-Business Solutions, Software Development, Network Management, Education en Desktop Automation. De eerste reacties uit de markt op deze aanpak zijn positief. Het beleid in de divisie is gericht op verbetering van winstgevendheid in een krimpende markt. Op basis van de markttrends in oktober wordt echter verwacht dat de resultaten van de business unit in het vierde kwartaal ver achter zullen blijven bij het gebruikelijke niveau.

CSS Professional Resources (detachering van automatiseringspersoneel) ondervond in het derde kwartaal de gevolgen van een sterk gedaalde vraag naar automatiseringspersoneel bij grote accounts, waaronder grootzakelijke klanten in de luchtvaart en telecom. Bovendien is in deze markt momenteel sprake van grote prijsdruk. Zowel omzet als resultaat daalden scherp. Ook hier geldt dat de marktsignalen aan het eind van het derde kwartaal en het begin van het vierde kwartaal niet wijzen op herstel van de markt.

CSS Solutions (ontwikkeling, implementatie en beheer van logistieke en financiële softwareoplossingen van Enterprise Resource Planning (ERP) software) sloot het derde kwartaal veelbelovend af. Omzet- en brutomargebijdrage herstelden zich door groeiende activiteiten in verband de naderende invoering van de euro. Het beleid in deze divisie is gericht op consolidatie van de leidende positie in de Exact-markt (logistieke en administratieve software voor het midden- en kleinbedrijf). Ook het vierde kwartaal wordt met vertrouwen tegemoet gezien.

In de Belgische markt heeft CSS ook te lijden onder de economische situatie aldaar. Ondanks een gering herstel in oktober zal het verwachte resultaat over heel 2001 onder druk staan.

De begin 1999 uit CSS verzelfstandigde marktplaats Atcostplus (waarin CSS een 49% belang heeft), maakte medio september van 2001 bekend de onderhandelingen met KPN Inkoop en Logistiek met betrekking tot de oprichting van een joint venture Proclare te hebben afgerond. CSS heeft via Atcostplus een indirectbelang in Proclare van circa 25%. De in het halfjaarbericht verwachte positieve effecten hiervan op het resultaat van CSS in de tweede helft van 2001 hebben zich echter nog niet gematerialiseerd. De verwachting is nu dat deze positieve effecten medio 2002 merkbaar zullen zijn.

Rationaliseringsprogramma
Een rationaliserings- en integratieprogramma zal in 2002 moeten leiden tot lagere indirecte kosten en een verbeterde focus op winstgevende en groeiende marktsegmenten, met als doel de autonome winstgevende groei te verbeteren. De proposities naar klanten worden verbeterd door volledige integratie van de bestaande business units. De verkoop- en indirecte kosten kunnen daardoor ook fors verlaagd worden.

Vooruitzichten
Ondanks een voorzichtig herstel in oktober, verwacht de directie van CSS niet dat het vierde kwartaal,
het traditionele zwaartepunt van de winstgevendheid, de voor dit kwartaal gebruikelijke winstgevendheid zal opleveren. Derhalve verwacht de directie voor het gehele jaar 2001 een belangrijke daling van de nettowinst ten opzichte van het boekjaar 2000 (EUR 19,2 miljoen). Hierbij is nog geen rekening gehouden met een te treffen rationalisatie- en integratievoorziening.

Den Bosch, 8 november 2001

Computer Services Solutions Holding N.V.
De Directie

reports.huginonline.com/839589/96527.pdf

Voor meer informatie:
Jan Vlasveld, Directievoorzitter CSS Holding
Telefoon 073-6441900
Website: www.css.nl

Profiel CSS
CSS is een ICT-serviceprovider in de Benelux met een vooraanstaande positie in ICT-oplossingen. CSS richt zich op zowel duizenden kleine en middelgrote organisaties, als op een toenemend aantal grote corporate accounts in de sectoren Telecom, Finance, Gezondheidszorg en Overheid.

CSS heeft een omzetniveau van ruim Euro 200 miljoen en biedt via 24 vestigingen in Nederland en België met inmiddels circa 2.200 medewerkers aan in totaal meer dan 30.000 afnemers een breed pakket diensten (advies, implementatie, en beheer) en systemen (software en hardware) aan gebruikers van ICT. Het merendeel van de commodity hardware verkoop, gekenmerkt door lage marges, is verzelfstandigd in de joint venture PROCLARE. Tot de door CSS vertegenwoordigde leveranciers behoren vooraanstaande wereldspelers als Microsoft, Novell, SAP, Exact, Aremissoft (voormalig MTMS), Oracle, Compaq, IBM, Hewlett-Packard, Lotus, Cisco, Citrix, Siemens en Avaya (voorheen Lucent).

De activiteiten van de onderneming vinden plaats via vier complementaire en met elkaar samenwerkende business units: CSS Telecom, CSS System Integration, CSS Professional Resources en CSS Solutions. De consultants en engineers van CSS houden zich hoofdzakelijk bezig met het aanbieden van ICT-totaaloplossingen gebruikmakend van de kennisgebieden van haar wereldwijde technologiepartners.

De aandelen CSS zijn genoteerd aan de Officiële markt van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam.

This press release was brought to you by Hugin Online, distributor of electronic press releases for companies listed on selected European stock exchanges. Address:
www.huginonline.nl/CSS

To alter your subscription profile or to unsubscribe, please go to: www.huginonline.com/email

The Hugin Team

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...