Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VWS steunt kenniscentrum topsport

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Staatssecretaris Vliegenthart van VWS trekt de komende jaren geld uit om de oprichting van een Kenniscentrum voor topsport mogelijk te maken. Het kenniscentrum moet alle kennis en informatie over de organisatie van grote sportevenementen vergaren en bijhouden. Op die wijze kan een bijdrage worden geleverd aan het naar Nederland halen van grote sportevenementen.

Vliegenthart heeft dat woensdag bekendgemaakt in SportPoort, een door de KNVB en NOC*NSF georganiseerde periodieke ontmoeting tussen politici, beleidsmakers in de sport en de media in het perscentrum Nieuwspoort. "De draaiboeken moeten in zo'n kenniscentrum op de plank liggen", aldus Vliegenthart. Ze trekt de komende drie jaar 90.000 euro uit voor het Kenniscentrum.
Een adviesbureau had vorig in een onderzoek in opdracht van Vliegenthart naar het evenementen- en accommodatiebeleid de oprichting van een kenniscentrum aanbevolen. Naast VWS steekt ook de sportkoepel NOC*NSF geld in het kenniscentrum.

Vliegenthart vindt overigens dat het Kenniscentrum nauw moet gaan samenwerken met expertisecentra in een aantal grote steden. Die hebben bijvoorbeeld met de organisatie van EURO 2000 veel ervaring opgedaan; in de steden is bij stichtingen Topsport ook veel kennis aanwezig. Met die samenwerking is de sport bovendien verzekerd van het noodzakelijke draagvlak bij steden, die overigens zelf vaak ook veel geld in topsport steken, aldus de staatssecretaris, die aangaf dat in ieder geval de wethouders van de vier grote steden al hebben laten weten hierin geinteresseerd te zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie