Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-11-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.10 uur
Doorrijden na aanrijding letsel

UTRECHT Bij de politie kwam woensdagmiddag een melding binnen dat op de Gambiadreef een aanrijding letsel had plaatsgevonden waarbij de veroorzaker was doorgereden.

Omstreeks half zes fietste een 29-jarige vrouw uit Utrecht over de Gambiadreef in de richting van de Nigerdreef. Ter hoogte van de kruising Gambiadreef met de Oranjerivierdreef werd de vrouw plotseling geschept door een auto. Hierdoor kwam zij op de motorkap terecht en viel op het wegdek.

Door de schrik schreeuwde de vrouw naar de bestuurder dat hij had moeten uitkijken. De 34-jarige bestuurder stapte uit en bedreigde vrouw. Hierna stapte hij weer in en reed verder zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Aan de hand van getuigen kon de politie de bestuurder en zijn 29-jarige passagier achterhalen. Rond half negen meldden de twee verdachten zich op het politiebureau. Beiden verdachte werden aangehouden. De vrouw hield aan de aanrijding een pijnlijke hand en arm over.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie hield woensdag in twee winkels twee winkeldieven aan die probeerden parfum te stelen.

Kort voor de middag werd in een winkel aan de Sint Jacobsstraat een 26-jarige Utrechter aangehouden wegens winkeldiefstal. De man had voor 300 gulden aan parfum gestolen, maar personeel had de diefstal opgemerkt. De man kreeg een boete van 410 gulden en kon zonder parfum het politiebureau verlaten.

Rond drie uur in de middag werd in een winkel op het Radboudkwartier een 28-jarige Engelsman aangehouden. De man had voor zon 650 gulden niet afgerekende parfum in zijn tas. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

UTRECHT Tijdens een controle op de Springweg heeft de politie in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 november een man aangehouden die onder invloed in zijn auto reed.
Omstreeks tien voor vier werd de bestuurder op de Springweg staande gehouden. Na een eerste controle roken de agenten een sterke alcohollucht. Een blaastest wees uit dat de 23-jarige bestuurder uit Utrecht te veel gedronken had.
Op het bureau wees de ademanalyse uit dat de man 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs werd ingenomen en met een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.

Woensdagavond vond op de Loevenhoutsedijk een aanrijding plaats waarbij een 41-jarige man uit Utrecht gewond raakte. Ter plaatse trof de politie omstreeks half elf het slachtoffer aan. De man had een hoofdwond die door ambulance personeel werd behandeld. De agenten roken een sterke alcohollucht en lieten de man een blaastest doen.
Uit de test bleek dat hij te veel gedronken had. De Utrechter werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uit de ademanalyse kwam vast te staan dat hij 2,15 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingenomen en met een rijverbod van elf uur werd hij naar huis gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie