Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking eerste boekje 'Eere-medaille der gemeente Zeist'

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zeist

Uitreiking eerste boekje 'Eere-medaille der gemeente Zeist' Tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd hebben meer dan vijfhonderd dienstplichtigen en oorlogsvrijwilligers uit Zeist in Indonesië gediend. Bij hun terugkeer in hun woonplaats Zeist ontvingen zij uit handen van toenmalig burgemeester Mr. A.P. Korthals Altes de eremedaille van de gemeente Zeist 'ter herinnering aan de Indische militaire dienst'.
Het gemeentebestuur heeft gemeend, uit respect voor deze militairen, de naamlijst van hen die deze onderscheiding in ontvangst mochten nemen in boekvorm uit te moeten geven. Het boekje heeft de naam 'Eere-medaille der gemeente Zeist ter herinnering aan de Indische militaire dienst' voor dienstplichtigen en oorlogsvrijwilligers 1946 - 1951.

Op donderdag 8 november a.s. om 15.00 uur in het gemeentehuis van Zeist wordt het eerste exemplaar door burgemeester Rudi Boekhoven aangeboden aan enkele Indië-veteranen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Eerste vergadering Adviesorgaan voor Sport & Recreatie

Op dinsdag 6 november a.s. om 19.30 uur komt het Adviesorgaan voor Sport & Recreatie voor de eerste keer bijeen. De vergadering vindt plaats in de vergaderkamer 2 van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Het adviesorgaan voor Sport & Recreatie, geïnstalleerd op 30 augustus jl., gaat het college van Burgemeester en Wethouders adviseren over de hoofdlijnen van het sport- en recreatiebeleid in de gemeente Zeist. Voor individuele vragen, bijvoorbeeld van sportverenigingen, blijft de contactpersoon bij de gemeente het aanspreekpunt. Het adviesorgaan heeft ook als taak om kansen en knelpunten die zich voordoen in de sport en recreatie in Zeist te signaleren en om de resultaten van het gemeentelijk beleid te evalueren. Onder leiding van wethouder Thomas Swart, komt het adviesorgaan in ieder geval vier keer per jaar bijeen. De zeven leden van het adviesorgaan nemen deel op persoonlijke titel en hebben allemaal goede kennis en ervaring op het gebied van sport & recreatie in Zeist. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan de orde kunnen komen zijn: verenigingsondersteuning, gehandicaptensport, ongeorganiseerde sport, sport voor ouderen, accommodatiebeleid en de participatie van allochtonen in de sport.

De vergadering op 6 november a.s. zal vooral een stafvergadering zijn waarin de aanpak en werkwijze van het adviesorgaan centraal staan. Belangstellenden zijn van harte welkom om de vergadering bij te wonen. U kunt zich voor 5 november a.s. aanmelden bij Mariëtte van Otterloo, beleidsmedewerker sport & recreatie, tel.: 030-6987327, e-mailadres: (m.van.otterloo@zeist.nl)

SAMEN LEVEN

Vorige week meldden wij u dat de Multiculturele bijeenkomst SAMEN LEVEN van 18 oktober jl. werd bezocht door ruim 150 belangstellenden. De ondertekende verklaring is de volgende morgen opgehangen in de Publiekshal waarna nog meer belangstellenden op deze manier hun betrokkenheid uitten.
De vier grote vellen bevatten dusdanig veel handtekeningen, namen en mooie woorden dan het niet mogelijk is om aantallen te noemen. Wij nodigen u uit om zelf een kijkje te nemen in de Publiekshal waar de verklaring nog enige tijd zal hangen.
Ruim 50 mensen/instellingen ondertekenden en verstuurden de verklaring die was afgerukt op de gemeentepagina.
Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeentelijk medewerker Multicultureel beleid, Josefine van der Heijde, tel. (030) 6987369.

Werken aan de weg

In de week van 5 november a.s. worden baggerwerkzaamheden uitgevoerd in Crosestein (Pestersbosje) en de vijver aan de Thorbeckelaan. De sliblaag wordt verwijderd. De werkzaamheden duren ongeveer drie weken (afhankelijk van het weer).
Voor vragen kunt u contact opnemen met toezichthouder Gerard Groters, tel. 06 50244902.
GEZOCHT: Bestuurslid Bibliotheek

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie