Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ICT Platform gehandicaptenzorg van start

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


ICT Platform gehandicaptenzorg van start

Vandaag heeft staatssecretaris Margo Vliegenthart in Nieuwspoort het ICT Platform Gehandicaptenzorg geïnstalleerd. Dit platform stimuleert initiatieven op het gebied van informatie- en communicatietechnologie voor mensen met een handicap.

Het gebruik van informatie en communicatietechnologie (ICT) kan, volgens de staatssecretaris, een positief effect hebben op de integratie van gehandicapten in de samenleving. Bovendien ondersteunt ICT de zorg- en dienstverlening aan deze burgers. Voorwaarde is echter dat het gebruiksgemak van computers en de toegankelijkheid van internet worden aangepast aan de wensen van mensen met een handicap. In de afgelopen tijd zijn daartoe al verschillende initiatieven genomen. Een voorbeeld is de internetsite drempelsweg.nl, die streeft naar een toegankelijk internet voor iedereen. De staatsecretaris wees ook op initiatieven uit de samenleving, zoals dat in de gemeente Heerde, waar bedrijfsleven, scholen, wijkbewoners en gemeente gezamenlijk een internetcafé voor gehandicapten hebben opgezet. Maar om het gebruik van ICT door en voor mensen met een handicap écht goed van de grond te krijgen, zijn nog veel meer initiatieven nodig. Daar ligt een schone taak voor het platform.

Drempels weg 1. Drempels weg
Externe link, 3-8-2001

Internetsite met tips en wetenswaardigeheden over het toegankelijkheid van internet voor mensen met een beperking

Installatie ICT-platform gehandicaptenzorg 2. Installatie ICT-platform gehandicaptenzorg
Speech, 8-11-2001

Om de toespraak op te halen: Zie het origineel http://www.minvws.nl/normaal....lope=3&page=16685 .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie