Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geografische informatiesystemen voor West-Vlaanderen binnen

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Gis-West; Gemeente 62 is binnen
Brugge, 8/11/2001
Gis-West, of Geografische Informatiesystemen voor West-Vlaanderen bedekt dankzij de aansluiting van Aardooie en Zuienkerke bijna de volledige provincie. Enkel Mesen en Dentergem ontbreken nog, maar de provincie hoopt dat ook deze twee gemeenten alsnog in de boot zullen springen.
Gis-West verzamelt geo-informatie over West-Vlaanderen in gemeentelijke en provinciale databanken. De resultaten ervan kunnen via kaarten opgevraagd worden op computer en zijn trouwens ook gedeeltelijk toegankelijk voor het publiek op het Internet: www.giswest.be .
Het gebruik van Gis-technologie biedt het beleid en de administraties van de gemeenten en de provincie heel wat voordelen: het beleid wordt beter geïnformeerd en de ambtenaren krijgen gemakkelijker toegang tot informatie die belangrijk is bij de verwerking van dossiers.

Volgens het samenwerkingsakkoord tussen de gemeentes en de provincie staat laatstgenoemde in voor de logistieke steun, terwijl de gemeenten over de inhoud waken. Zo kregen alle deelnemende gemeenten software, opleiding en basiskaartmateriaal ter beschikking waardoor ze in staat zijn om allerlei themas in kaart te brengen: gewestplannen, ruimtelijke ordening, huisnummers, leefmilieu, mobiliteit, toerisme, enz...
Om deze activiteiten te ondersteunen werd in 2000 van het gehele West-Vlaamse grondgebied een digitale luchtfoto gemaakt die door alle provinciale en gemeentelijke diensten kan worden gebruikt. Dit blijkt een handig middel bij de uitvoering van het nieuwe decreet op de Ruimtelijke Ordening waarbij de gemeenten alle stedenbouwkundige plannen en - vergunningen moeten registreren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie