Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internationaal springen in Wanroij

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the Dutch


Internationaal springen in Wanroij
Na geslaagd dressuurweekend nu Internationaal springen in Wanroij

WANROIJ Vanaf aanstaande donderdag zal de dressuurbaan in het NKB-Centrum in Wanroij plaatsmaken voor een spring-arena. Nadat het afgelopen weekend de jeugdige internationale dressuurruiters en amazones uit 10 Europese landen de prijzen hebben verdeeld is het over enkele dagen de beurt aan de springruiters en amazones. Indoor International Wanroij Jumping, zoals de wedstrijd officieel gedoopt is, start donderdag om 9.00 uur met een ponyrubriek. Vervolgens komen ook de junioren en de Young Riders aan de start zodat ook bij het springen de volledige top van de jeugdsport vertegenwoordigd is.

De deelnemers zijn afkomstig uit 12 landen. Met name uit België, Denemarken, Engeland en Frankrijk worden grote delegaties van meer dan 25 paarden en ponys verwacht. Maar ook landen als Zwitserland, Zweden, Luxemburg, Ierland en Duitsland zijn goed vertegenwoordigd. Daarnaast worden ook nog enkele combinaties uit Polen, Noorwegen en zelfs Canada verwacht. Uiteraard is de Nederlandse delegatie veruit het grootst. Voor ons land zullen maarliefst 50 pony-combinaties aan de start verschijnen waaronder bijvoorbeeld Maikel van de Vleuten die het springen al jong van zijn vader (internationaal ruiter Erik van de Vleuten) het meegekregen. Bij de junioren vinden we namen als Rob Wiering en Sophie Horn op de deelnemerslijst. Nederlandse Young Riders die tijdens Indoor International Wanroij Jumping aan de start verschijnen zijn onder anderen Reggie Hoffmann, Thijs Clauwers, Tim Franssen en Thijs Meulemeesters.

De Internationale springwedstrijden in Wanroij zullen 3 dagen duren. Aanstaande donderdag krijgen de deelnemers de kans om 2 wedstrijden (veelal op verschillende paarden of ponys) te rijden: een 2-fasen parcours en een normaal springparcours met barrage op tijd. Op vrijdag rijden de junioren, Young Riders en ponyruiters een parcours op tijd, waarbij eventuele fouten gestraft worden met strafseconden. Op vrijdagmiddag zal een teamcompetitie (landenwedstrijd) voor de junioren plaatsvinden gevolgd door een rubriek voor Young Riders. S-Avonds zullen de ponys het programma voor de vrijdag afsluiten waarna een feestavond plaatsvindt. Alvorens op zaterdagmiddag de finalewedstrijden plaatsvinden krijgen vanaf 9.00 uur de niet voor deze finales geplaatste combinaties de kans in hun troostfinales. Vanaf ongeveer 15.00 uur rijden de 25 beste ponycombinaties hun finalewedstrijden gevolgd door de 25 beste junioren. S-Avonds zal de finale voor de Young Riders plaatsvinden, met hindernissen van 1,45 meter hoogte zal dit ongetwijfeld een spannende en spectaculaire afsluiting worden van de derde editie van Indoor International Wanroij Jumping. De wedstrijden vinden plaats in het NKB-Centrum in Wanroij, de toegang is alle dagen gratis.

---

©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie