Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Veel belangstelling voor startavond woonproject Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoogeveen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoogeveen

Nieuws
---

8 november 2001

Veel belangstelling voor Goed wonen? Zeg het maar!

De startavond van het project 'Goed wonen? Zeg het maar!' trok gisteren meer
belangstellenden dan verwacht. Zo'n tachtig mensen uit de Hoogeveense samenleving waren aanwezig om samen met de gemeente een start te maken met nieuw woonbeleid. Volgens veel deelnemers moet onderzocht worden of er voldoende huurwoningen zijn. Andere veelgeuite opmerkingen waren dat er te weinig kavels zijn voor particulieren en te weinig eenvoudig aanpasbare
('levensloopbestendige') woningen.

De deelnemers aan de startavond waren van allerlui pluimage. Vijftien individuele Hoogeveners deden mee. Daarnaast waren er vertegenwoordigers van makelaars,
wooncorporaties, projectontwikkelaars, belangenorganisaties voor huurders en kopers, welzijnsorganisaties, diverse verenigingen van Plaatselijke belang, zorgaanbieders en de jeugdraad (in oprichting).

Wat moet in een nieuwe nota?

Centrale vraag tijdens de avond was: welke onderwerpen en knelpunten moeten volgens u in een nieuwe nota wonen aan de orde komen? De aanwezigen bogen zich in groepen over ruim dertig stellingen.

Woonomgeving belangrijk

Een stelling die ook hoog scoorde was dat de kwaliteit van de woonomgeving de woonkeus bepaalt. Verder waren velen het erover eens dat de waarde van de woning stijgt bij meer groen in de buurt. De verenigingen van Plaatselijk belang merkten vooral op dat er onvoldoende ruimte is voor uitbreiding van het woningbezit in de dorpen.

Het vervolg

Vanavond houdt projectleider Elly Weerts van de gemeente een digitaal spreekuur over de onderwerpen voor nieuw woonbeleid via www.hoogeveen.nl. Tot en met volgende week maandag kunnen mensen ook meepraten via reactieformulieren. Deze liggen klaar in het voorlichtingscentrum in het raadhuis, bij de kantoren van buurtbeheer, bij de afdeling Volkshuisvesting in het Compagnieshuis en op www.hoogeveen.nl/goedwonen.

Nog dit jaar zullen de deelnemers
werkgroepen starten om de eerste uitkomsten uit te werken. In de eerste helft van 2002 moet een concept-nota klaar zijn. Dan is de politiek (college en raad) aan zet om de belangen af te wegen en een definitieve nota vast te stellen. Daarna volgt de uitwerking van de plannen.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie