Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SPEX' Information Builders WebFOCUS Product van de Maand

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht

META Group-dochter SPEX: Information Builders WebFOCUS Product van de Maand

Onderscheiding voor uitzonderlijke functionaliteit, bruikbaarheid, technologie en marktpotentieel

Amstelveen, 8 november 2001 Information Builders, toonaangevend in Business Intelligence oplossingen voor real-time informatiedistributie over het web, is in de prijzen gevallen met WebFOCUS. Meta Group-dochter SPEX, gespecialiseerd in de evaluatie van enterprise en webgebaseerde softwaretechnologie, riep de software uit tot Product van de Maand. WebFOCUS, een complete business intelligence oplossing ter ondersteuning van bedrijfskritische e-business en e-government initiatieven, werd door SPEX geroemd om de uitzonderlijke functionaliteit, bruikbaarheid, technologie en marktpotentieel.

SPEX noemt WebFOCUS een uitstekend platform voor business intelligence met bijzonder krachtige Internet-functionaliteit, query-hulpmiddelen en push technology voor het distribueren van informatie. Andere sterke punten van WebFOCUS zijn volgens SPEX onder meer de schaalbaarheid van het systeem (toegang tot meer dan 85 verschillende databronnen), de flexibiliteit bij het verzamelen en verspreiden van data (intelligent bursting), de uitgebreide en naar behoefte aanpasbare functionaliteit voor Online Analytical Processing (OLAP), de rapportagemogelijkheden (met eenvoudig door gebruikers in te bouwen functionaliteit) en tot slot de Resource Governor die een database opbouwt met SQL-aanvragen en voor het uitvoeren van een querie eerst de kosten voorrekent.

Afgelopen oktober introduceerde Information Builders de laatste versie van WebFOCUS, een business intelligence oplossing gericht op een breder gebruik en een hogere Return on Investment. Maakten tot voor kort vooral gespecialiseerde analisten en gebruikers in de backoffice gebruik van business intelligence, nu is het tijd met webtechnologie informatie grootschalig te verspreiden. Information Builders geeft met WebFOCUS leiding aan deze transformatie.

Klanten van Information Builders zijn toonaangevende bedrijven in diverse sectoren, bijvoorbeeld Sony, NASA en FedEx. Met de oplossingen van Information Builders zijn ze in staat uitdagingen op het gebied van informatievoorziening het hoofd te bieden en zien ze hun opbrengsten drastisch toenemen, terwijl hun kosten fors dalen. Ze profiteren van gebruiksvriendelijke zelfservice portals ter informatie en ondersteuning van zowel klanten als medewerkers en van systemen waarbij het mogelijk is met mobiele apparatuur voorraadproblemen te volgen en op te lossen, leveringen te plannen of tijdig informatie uit de markt te krijgen.

SPEX

SPEX, dochter van marktonderzoekbureau META Group, evalueert enterprise software en biedt gedetailleerde productvergelijkingen om wereldwijd opererende bedrijven te helpen snel kritische applicaties te selecteren. SPEX maakt gebruik van bewezen technologie en een streng hands-on assessment-proces om meer dan tweehonderd business applicatie- en IT-softwarepakketten te evalueren verdeeld over vijf categorieën: enterprise business applicaties, e-business en websamenwerking, applicatie en informatiedistributie, en netwerken en systemen.

Information Builders

Information Builders is toonaangevend in Business Intelligence oplossingen voor real-time informatiedistributie over het web. Information Builders heeft het hoofdkantoor in New York, het hart van de Amerikaanse economie en heeft 26 jaar ervaring in het helpen van bedrijven en instellingen bij het verbeteren van hun kritische bedrijfsprocessen door data te transformeren in bruikbare informatie en deze via het internet beschikbaar te stellen. Information Builders beroept zich op meer dan 11.000 implementaties wereldwijd. De meeste Fortune top 100 bedrijven en alle Amerikaanse overheidsdiensten behoren tot de klantenkring. Het bedrijf heeft wereldwijd 2.000 professionals in dienst en realiseerde in 2000 meer dan 300 miljoen US dollar aan omzet. Meer informatie is te vinden op www.informationbuilders.nl.

# # #

Trademarks: This press release refers to numerous products by their trade names. In most cases, their respective companies claim these designations as trademarks or registered trademarks

Perscontacten:

Marianne Jelgerhuis

(020) 456 33 67

(marianne.jelgerhuis@ibi.nl)

www.informationbuilders.nl

Theo Loth

0653 497 173

(theo.loth@loth.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie