Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Half miljoen voor stimuleringsplan stadsbussen Breda

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

08-11-2001

Half miljoen voor stimuleringsplan stadsbussen
De verspreiding van huis-aan-huis folders met informatie over de mogelijkheden van het openbaar vervoer bij mensen in de buurt, wordt de komende jaren voortgezet. Veel Bredanaars lieten via een enquête weten de folder handig te vinden. Er zijn zelfs voorzichtige conclusies te trekken dat de OV wijzer leidt tot enkele procenten meer busgebruik. De Uitbus die nachtelijk vervoer aanbiedt in de gemeente Breda is zon ander voorbeeld uit het Stimuleringplan Openbaar Vervoer. Via dit plan is jaarlijks, dus ook nu voor 2002, een half miljoen beschikbaar voor promotie van Openbaar vervoer.

Het kort voor de zomer van 2000 vastgestelde
(meerjarige)stimuleringspakket bestond uit zes onderdelen zoals de OV wijzer, de Uitbus, actie met gratis buskaartje, promotiepakket nieuwe inwoners , ludieke acties en de actie grootgebruikscontracten met bedrijven en instellingen. Hoewel de uitvoering van deze maatregelen pas in 2001 van start ging, blijken sommige onderdelen hun nut nu al bewezen te hebben en worden dan ook volgend jaar gecontinueerd. Zo wordt de OV-wijzer weer verspreid. Met name bij ingrijpende veranderingen van de dienstregeling en/of routes zal dat het geval zijn. De kleurige OV-Wijzer is een beknopte folder met veel informatie: waar kunnen mensen op de bus stappen, waar hij heengaat, hoe de aansluitingen er uit zien, hoe duur een reis is en waar men strippenkaarten kan kopen.

Het experiment met de Uitbus wordt ook in 2002 voortgezet. Daarvoor wordt eenmalig
70.000,- (e 31.764,62) opzij gelegd, waarvan 20.000,- (e 9.075,60) voor extra promotie.
Eind oktober 2002 is de experimentperiode voorbij en wordt besloten hoe verder wordt gegaan met nachtbusvervoer.

Daarnaast wordt zeker tot 2005 doorgegaan met ludieke acties zoals bijvoorbeeld Sinterklaasteams op de bus, historische bussen op de stadsdienst, een cabriobus tijdens het Jazz-festival en muzikanten in de bus en bij bushaltes.

Verder is er geld vrijgemaakt om tot 2005 promotiepakketten openbaar vervoer toe te voegen aan het welkomstpakket dat huishoudens krijgen die zich nieuw in Breda vestigen.

Tot slot wordt ook een actie op het gebied van tarieven voorbereid.

Breda, 8 november 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie