Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Plug and Play Content Security met eSafe Appliance

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Plug and Play Content Security met eSafe Appliance

Tel Aviv/IJsselstein, 8 november 2001 Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN) heeft de release aangekondigd van eSafe Appliance; de eerste op Linux gebaseerde, voorgeconfigureerde plug and play

eSafe Appliance is eenvoudig te installeren en biedt tegelijkertijd grote bescherming tegen vijandige code vanaf het Internet.

Met de op Linux gebaseerde eSafe Appliance kunnen IT-beheerders in een paar minuten content beveiligingsoplossingen installeren die gebaseerd zijn op Aladdin's eSafe Gateway en eSafe Mail. eSafe Appliance is compatibel met Check Point's OPSEC Firewall-1 en is bedoeld als vervanging voor de aanschaf van een dedicated PC en andere dure apparatuur. eSafe Appliance is een eenmalige aanschaf.

"De branche beweegt zich snel in de richting van op Linux gebaseerde toepassingen voor netwerktoepassingen," aldus Hendo Weernink, algemeen directeur van Allasso Benelux, een distributeur van Aladdin-oplossingen. "Door deze oplossing uit te brengen verstevigt Aladdin zijn positie als technologieleider. Wij zijn zeer enthousiast over de performance van dit nieuwe platform."

De combinatie van eSafe Appliance en eSafe Gateway of eSafe Mail kan zonder problemen een superieure performance bereiken van 3Mbit aan Internet HTTP, FTP en SMTP verkeer. Als eSafe Appliance genstalleerd wordt als een veilige mailrelay in DMZ en geactiveerd wordt met eSafe Mail zijn gemiddeld n miljoen emails per dag te inspecteren en te verzenden.

"De release van eSafe Appliance zorgt voor nog meer eenvoud bij het installeren van onze krachtige Proactieve Internet Content beveiligingsoplossingen," zei Shimon Gruper, Aladdin's vice president voor Internet beveiligingstechnologie. "Voorgeconfigureerde appliancehardware met automatische updatingmogelijkheden stroomlijnt het installatieproces dramatisch en zorgt direct voor contentbeveiliging binnen een organisatie, waaronder gecertificeerde antivirus, proactieve bescherming tegen vijandige code, het blokkeren van vijandige attachments en kwaadaardige scripts en het filteren van niet-productieve content. Wij zijn zeer verheugd deze voordelig geprijsde en gemakkelijke te implementeren beveiligingsoplossing te kunnen aanbieden."

Aladdin's eSafe Appliance gaat ongeveer 800 kosten met de optie eSafe Gateway en/of eSafe Mail te gebruiken tegen een per-seat licentie-/onderhoudsvergoeding.

Over eSafe: Aladdin's eSafe producten - eSafe Desktop, eSafe Enterprise en eSafe Gateway - leveren de meest uitgebreide vorm van bescherming tegen vijandige elementen op het Internet en geven gebruikers het vertrouwen veilig over het Internet te kunnen surfen.

eSafe is op de markt het enige totaalpakket met veiligheidsoplossingen dat Proactieve bescherming biedt van gateway tot desktop. Het is ook de enige die Sandbox-bescherming biedt tegen alle vormen van kwaadaardige inhoud zoals virussen, vandalen en wormen. Een unieke eigenschap die alleen in Aladdin's eSafe oplossingen wordt gevonden is de Sandbox die een beschermende muur optrekt rond primaire systeembestanden en die alle potentieel gevaarlijke virussen, vandalen en wormen isoleert in een steriele omgeving waardoor ze geen schade meer kunnen aanrichten aan systeemresources of deze kunnen infecteren of stelen.

Naast traditionele antivirus bescherming stellen de eSafe-producten bedrijven in staat:
De mogelijkheden van gebruikers om vitale systeembestanden te veranderen te blokkeren waardoor het IT-onderhoud en reparatiekosten aanzienlijk verminderd worden.
De toegang te blokkeren tot websites met een ongewenste of kwaadaardige inhoud, zoals haatliteratuur of pornografie, of die sites die bekend staan om het verspreiden van virussen.
Te voorkomen dat uitgaande emails vertrouwelijke of verboden inhoud bevatten.

Over Aladdin: Aladdin Knowledge Systems (NASDAQ: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Isral), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van Internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en distributie van digitale content; van applicatie-software tot Internetgebruik en -toegang. Aladdin's klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het Internet willen geven inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en
-productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdin's website: www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.

Aladdin Knowledge Systems BV, Postbus 352, 3400 AJ IJsselstein. Telefoon: +31 (0)30-6880 800, email: (info@eAladdin.nl) Contactpersoon: P.H.M. van Ruiten, algemeen directeur.

Aladdin is Benelux-lid van de Stichting Business Software Alliance (BSA) en founding member van de Safe Internet Foundation Nederland (SIF website: www.sif.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie