Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beleidsnota Recreatie en Toerisme gemeente Dalfsen

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Dalfsen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Dalfsen

08-11-2001

Gemeente Dalfsen medespeler in ontwikkelen visie en keuzes SAMEN VORM GEVEN AAN RECREATIE EN TOERISME IN DALFSEN

DALFSEN - Op het gebied van recreatie en toerisme heeft de gemeente Dalfsen veel te bieden. Naast de aantrekkelijkheid van de kernen Dalfsen, Nieuwleusen, Lemelerveld, Hoonhorst en Oudleusen zijn er nog tal van mogelijkheden voor de toerist en recreant om zich te vermaken in de gemeente. Voorbeelden zijn de vele fiets- en wandelpaden in de prachtige landschappelijke omgeving met een keur aan landgoederen.

Het buitengebied van de gemeente Dalfsen kenmerkt zich door een afwisselend essen- en kampenlandschap, heide- en ontginningsgebied en kleine dorpjes. De landhuizen en kastelen vormen een welkome cultuur-historische rode draad in het gebied. Met name de afwisseling tussen de pittoreske dorpen, het karakter van het buitengebied en de natuur in de nabije omgeving geeft de gemeente haar unieke uitstraling.

Beleidsnota recreatie en toerisme
De gemeente Dalfsen acht de verdere ontwikkeling van recreatie en toerisme van belang voor de stimulering van de regionale economie. Dat het de gemeente ernst is blijkt uit de opstelling van een gemeentelijke Beleidsnota Recreatie en Toerisme. De gemeente laat zich tijdens dit proces begeleiden door het bureau Vandertuuk uit Beetsterzwaag.

Aan de Beleidsnota zal een visie ten grondslag komen te liggen die aangeeft welke keuzes gemaakt kunnen worden op het gebied van recreatie en toerisme. In de Beleidsnota wordt tevens een maatregelenprogramma opgenomen. Verder dient de Beleidsnota in te spelen op de kansen die de toeristische markt biedt. De Beleidsnota moet daarnaast op een breed draagvlak kunnen rekenen.

Proces
De gemeente Dalfsen wenst daarom niet te komen met een panklaar plan. Zij hecht veel waarde aan de mening van het toeristisch-recreatieve veld. Gedurende het ontwikkelingsproces wordt dan ook een avondvullende bijeenkomst gehouden met bij de sector recreatie en toerisme betrokken partijen (ondernemers, branche-organisaties, etc.) Tijdens deze avond wordt samen met de gemeente nagedacht over concrete acties/ideeën met betrekking tot de ontwikkeling van toerisme en recreatie in de gemeente Dalfsen. Voorbeelden waar het beleid zich op zou kunnen gaan richten zijn kwaliteitsverbetering van dagrecreatieve voorzieningen, zoals fiets- en wandelpaden en mogelijk nieuwe ontwikkelingen op het gebied van vaarrecreatie. Op dit moment is het bureau samen met de gemeente bezig met de voorbereidingen.

Internet
De gemeente Dalfsen wil ook graag haar burgers over de Beleidsnota Recreatie en Toerisme informeren. Onder andere via deze website wordt u vanaf nu op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Op deze manier kunt u de ontwikkelingen op de voet volgen. Bovendien wordt er eind januari 2002 voor u als inwoner van de gemeente Dalfsen een informatiebijeenkomst georganiseerd waar u kunt inspreken. Heeft u zelf ideeën over de ontwikkeling van recreatie en toerisme in de gemeente Dalfsen dan kunt u deze reeds nu per mail sturen naar (s.stel@dalfsen.nl).
Een goed toeristisch-recreatief product is immers ook plezierig voor de eigen bevolking!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie