Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PolitieberichtLimburg-Zuid

Datum nieuwsfeit: 08-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-11-2001 Verkeersongevallen met letsel te Heerlen 2x en Born Donderdag 8 november 2001

Born, twee gewonden bij verkeersongeval:
Bij een verkeersongeval tussen twee personenautos op de kruising Langereweg en de afrit van de A-2 te Born zijn donderdagmorgen twee personen gewond geraakt. Beiden werden naar het ziekenhuis overgebracht, maar hoefden niet opgenomen te worden. Een 25 jarige automobilist woonachtig te Sint Oedenrode verleende vanmoregen omstreks 08.15 uur bij het afbuigen op de kruising geen vrije doorgang aan de rechtdoorgaande 30 jarige automobilist woonachtig te Meerssen. Tengevolge van de aanrijding geraakten beide personenautos van de rijbaan, waar een in de berm staand verkeersbord omver werd gereden. De auto van de inwoner van Meerssen raakte bij de aanrijding totaal loss, terwijl de andere auto zwaar beschadigd werd. Beide automobilisten werden door ambulances voor onderzoek naar het ziekenhuis in Sittard overgebracht, maar behoefden niet opgenomen te worden. De politie maakt van het verkeersongeval proces-verbaal op.

Hoensbroek, automobilist zwaar gewond bij verkeersongeval: Een 59 jarige automobilist is donderdagmorgen 8 november 2001 op de Randweg te Hoensbroek ernstig gewond geraakt nadat zijn auto werd aangereden door een vrachtauto.
Het slachtoffer reed vanmorgen omstreeks 10.15 uur vanaf de Schuureikerweg de Randweg in Hoensbroek op waar hij om nog onduidelijke reden midden op het kruisingsvlak zijn auto tot stilstand bracht. Een 24 jarige vrachtwagenbestuurder afkomstig uit Elsloo die over de randweg reed, werd plotseling met de situatie geconfronteerd en kon een aanrijding met de personenauto niet meer vorkomen. Een zware aanrijding was het gevolg. De bestuurder van de personenauto werd door de klap van de aanrijding uit zijn auto geslingerd en kwam bijna 15 meter verder op het wegdek terecht. Hij bleek zwaar gewond te zijn. In kritieke toestand werd hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij op de afdeling Intensieve zorg werd opgenomen. De personenauto werd totaal beschadigd terwijl de vrachtauto aan de voorzijde zware schade opliep. Beide voertuigen moesten door een bergingsbedrijf worden weggetakeld.
De politie heeft van het slachtoffer een bloedmonster genomen dat voor verder onderzoek wordt gezonden naar het Nederlands Forensisch instituut. De politie stelt een onderzoek naar de juiste toedracht.

Heerlen, gewond bij verkeersongeval:
Een 42 jarige bromfietsbestuurder woonachtig te Landgraaf is donderdagmorgen 8 november 2001 op de Schaesbergerweg te Heerlen gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De 22 jarige automobilist verleende vanmorgen omstreeks 06.30 uur op de kruising van de Schaesbergweg en de Amsterdamweg te Heerlen bij het naar links afbuigen geen vrije doorgang aan de rechtdoorgaande bromfietser. Een frontale aanrijding tussen beide voertuigen was het gevolg. Bij de aanrijding raakte de bromfietsbestuurder gewond. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar zowel een gebroken been als een gebroken arm werden vastgesteld. De politie maakt tegen de veroorzaker van het verkeersongeval proces-verbaal op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie